Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Matke, ktorá vyhodila novorodeniatko do kontajnera, hrozí až 20 rokov. O dcérku sa chce postarať jej partner
Zdielať na

Matke, ktorá vyhodila novorodeniatko do kontajnera, hrozí až 20 rokov. O dcérku sa chce postarať jej partner

PARDUBICE / Máme nové fakty v prípade krkavčej matky z Pardubíc. Na tamojšom sídlisku cez víkend žena odhodila čerstvo narodenú dcéru do smetnej nádoby. Kriminalisti ju už obvinili z pokusu o vraždu. Dieťa prežilo iba zhodou šťastných náhod.

Žena spontánne porodila a svoje novonarodené dieťa dala do igelitky, vyhodila ho do koša a išla spať. "Žena dieťa vyhodila v neďalekom okolí nálezu. Dieťa sme objavili ešte v čase, kedy žena spala. Neskôr bola zadržaná," povedal vedúci kriminalista Milan Šimek. 

Dieťa v kontajneri objavil pár, ktorý bol na prechádzke. Dievčatko v koši prežilo, aj napriek tomu, že bolo pod nulou a dieťa bolo výrazne podchladené. "Dievčatko bolo celé premrznuté a zostávalo mu možno pár hodín života," uviedol Šimek. 

Bábätku zachránili život lekári v pardubickej nemocnici. 35-ročná matka porodila už viacero detí to, že porodila nepopiera ale tvrdí, že o tehotenstve nevedela. Ku sudcovi prišla v putách a putovala rovno do väzenia. 

"Ženu sme obvinili z pokusu o vraždu s trestnou sadzbou 15 až 20 rokov. V tomto prípade sa ale právna kvalifikácie môže aj zmeniť," povedala hovorkyňa polície Markéta Janovská. 

O tehotenstve nevedel ani jej partner, ktorí policajtom povedal, že si dcéru vždy a prial a bude o ňu bojovať, aby bola pridelená do jeho starostlivosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy