Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Keď sa dôchodca chystal spať, ukradli mu okrem peňazí aj potraviny
Zdielať na

Keď sa dôchodca chystal spať, ukradli mu okrem peňazí aj potraviny

VECHEC / OKRES VRANOV NAD TOPĽOU / 86-ročného dôchodcu okradli dvaja zlodeji v jeho vlastnom dome. Vkradli sa k nemu, keď sa neskoro večer chystal spať. Vylomili vchodové dvere a okradli ho o všetko, čo sa im hodilo.

Vchodové dvere kompletne rozbili 

86-ročný dôchodca bol v dome sám a proti dvom mladým zlodejom bol úplne bezmocný. Vchodové dvere mal zamknuté, ale to ich nezastavilo. Celé ich rozbili. "Všetko, celé dvere i zámok," povedal okradnutý pán. "Vchodové dvere za použitia násilia vypáčil v oblasti zámku a dostal sa do domu," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Daniel Džobanik.  

Ukradli nielen hotovosť, ale aj potraviny

Staršieho pána, ktorý sám nežije v prepychu, okradli o rôzne veci, ktoré sa im hodili. Okrem peňazí, ktorých veľa nemal, mu ukradli ešte aj potraviny. "Čo chceli, všetko pootvárali, čo sa im páčilo, hneď do chladničky, konzervy tam boli, tak si brali a tam som mal drobné korunky, tak tie pozhŕňali," tvrdil okradnutý pán. 

"Páchateľ z komody odcudzil voľne položené rádio, mince a cigarety," uviedol Džobanik. "Čo sa im páčilo, tak brali," konštatoval okradnutý pán. 

Porušovanie domovej slobody

Polícia prípad vyšetruje ako porušovanie domovej slobody. Zatiaľ nebol nikto obvinený. Páchatelia sa po krádeži z domu rýchlo vyparili. "Páchatelia zatiaľ nie sú známi. Policajti po nich pátrajú," dodal Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy