Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zrážku s nákladným autom neprežil 50-ročný muž: Polícia apeluje na zodpovednosť cyklistov
Zdielať na

Zrážku s nákladným autom neprežil 50-ročný muž: Polícia apeluje na zodpovednosť cyklistov

Archívne video

Cyklista prišiel o život

MICHALOVCE / Vo štvrtok, 6. januára podvečer, vodič nákladného auta narazil do 50-ročného cyklistu. Ten po náraze spadol aj s bicyklom na vozovku a utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahol.

6. januára, krátko po 17. hodine, 37-ročný vodič nákladného motorového vozidla Ford Ranger, medzi obcami Šamudovce a Vrbnica, z doposiaľ nezistených príčin zozadu narazil do 50-ročného cyklistu, jazdiaceho pred ním tým istým smerom, na obec Vrbnica. Cyklista po náraze spadol aj s bicyklom na vozovku a utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahol.

"Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila, na zistenie požitia omamných látok mu bol odobratý biologický materiál," uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach v tlačovej správe. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý cyklista, bude zisťované pri nariadenej pitve. Celková predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 3 000 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach začal po zadokumentovaní dopravnej nehody trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Ako presne k tejto tragickej dopravnej nehode došlo, jej bližšie okolnosti, ale aj to, akou mierou k nej prispeli jej účastníci, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania michalovských policajtov. "Polícia apeluje na nemotorových účastníkov cestnej premávky - cyklistov, aby sa na cestách správali zodpovedne. Aj oni, rovnako ako vodiči vozidiel, sú účastníkmi cestnej premávky a aj pre nich platia pravidlá," dodali v tlačovej správe.    

Súvisiace články

Najčítanejšie správy