Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smrť chodca po prevoze do nemocnice: Zrazil ho vodič, ktorý tvrdí, že ho v tme na ceste nevidel
Zdielať na

Smrť chodca po prevoze do nemocnice: Zrazil ho vodič, ktorý tvrdí, že ho v tme na ceste nevidel

MEDZILABORCE / Tragický koniec má kolízia auta s chodcom v Medzilaborciach. Vodič (73) tvrdí, že nikoho po ceste kráčať nevidel a myslel si, že zrazil zatúlaného psíka. Muža (55) uvidel ležať až keď vystúpil z auta. Muž po prevoze do nemocnice zomrel.

Nehoda sa stala krátko pred šiestou večer na hlavnej ceste v Medzilaborciach. Za volantom auta sedel 73-ročný vodič. Bolo už po zotmení a pršalo. Pán Milan tvrdí, že v tej chvíli zapol stierače a oproti navyše išlo ďalšie auto. "Mňa oslnilo auto a zrazu buch, ja som si myslel, že pes," hovorí vodič auta Milan. 

Čo presne sa na ceste odohralo, jasné nie je. V dôsledku zrážky zostalo na aute odtrhnuté koleso aj zdemolovaný nárazník. Vodič je presvedčený, že nik po ceste nekráčal a podľa neho musel muž ležať na zemi už predtým. "Ležal. Nebolo ho vidieť, inak by som ho videl. V poslednej chvíli som zbadal na ceste hrčku, ja že pes alebo niečo," hovorí vodič auta Milan. 

"Na rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke s 55-ročným chodcom," informuje hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

K zranenému mužovi vyslali záchranárov

"Tí ho ošetrili a transportovali do nemocnice s úrazom hlavy," informuje hovorkyňa OS ZZS SR  Alena Krčová. "Zrazený chodec utrpel pri nehode zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," tvrdí Džobanik. 

Vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého chodca bola nariadená pitva. "Poverený príslušník dopravného inšpektorátu v Humennom začal v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," hovorí Džobanik. 

Presné okolnosti tejto tragickej udalosti budú známe v priebehu ďalšieho vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy