Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nepozorný vodič zrazil staršiu ženu na prechode, nákupné tašky sa rozleteli po ceste
Zdielať na

Nepozorný vodič zrazil staršiu ženu na prechode, nákupné tašky sa rozleteli po ceste

SNINA / Ženu (65) zrazilo auto počas toho, ako odchádzala z nákupu. S ťažkými taškami prechádzala cez cestu, vodič tvrdí, že ju vôbec nevidel.

Obeť podľa všetkého nešla cez prechod pre chodcov, a tak bola situácia pre šoféra o to náročnejšia. Polícia ale konštatovala, že muž mohol situácii zabrániť. "Vodič osobného motorového vozidla sa počas jazdy plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho narazil do chodkyne prechádzajúcej cez cestu," znie vyjadrenie hovorkyne krajského riaditeľstva Jany Ligdayovej.

Nákup, ktorý držala staršia pani držala v ruke, sa rozletel po ceste. "Nehoda si vyžiadala jednu zranenú ženu, ktorá utrpela úraz hlavy," povedala Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. 

Vodič auta už bol obvinený Okresným dopravným inšpektorátom v Humennom, po podrobení dychovej skúške sa zistilo, že ani jeden z účastníkov zrážky nebol pod vplyvom alkoholu. "Poverený príslušník začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Okolnosti nehody sú predmetom prebiehajúceho šetrenia," doplnila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy