Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Smoleniciach horela chatka, našli v nej mŕtveho muža
Zdielať na

V Smoleniciach horela chatka, našli v nej mŕtveho muža

SMOLENICE / V pondelok pred polnocou zachvátili chatku v rekreačnej oblasti Smolenice plamene. Po uhasení sa v nej našlo zhorené telo.

V momente, keď hasičský zbor spolu s dobrovoľníkmi zo Smoleníc a Trstína dorazil na miesto, zo stavby už šľahali plamene. Najväčším problémom bolo dostať vybavenie na správne pozície. "Zasahujúci príslušníci vytvorili dopravné vedenie v dĺžke 80 metrov vedúce od hasičskej techniky k miestu požiaru cez lesný terén," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva HaZZ Trnava Lena Košťálová. Počas boja s ohňom navyše bolo nutné rozobrať strešnú konštrukciu, ktorá bránila v ceste.

V troskách chatky našli bezvládne a zhorené telo. Privolaní boli okrem polície aj pracovníci Kriminalistického a expertízneho ústavu, ktorí začali vyšetrovanie. Miestni obyvatelia sa vyjadrili, že v budove pravidelne prespával muž bez domova, identitu mŕtveho však zistí až pitva.

Podľa predbežných informácií mala byť príčinou požiaru manipulácia s otvoreným ohňom. "V súvislosti s tragickým požiarom začala polícia vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a poškodzovania cudzej veci," uzavrela hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Trnava Zlatica Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy