Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Znásilnenie a pokus o vraždu. Mladý Afgánec na Nový rok besnil v Česku
Zdielať na

Znásilnenie a pokus o vraždu. Mladý Afgánec na Nový rok besnil v Česku

KARLOVY VARY / Mladý cudzinec pôvodom z Afganistanu na Nový rok besnil v Karlových Varoch. Po znásilnení a pokuse o vraždu mu hrozí 18 rokov väzenia.

Muž mal po stretnutí v bare vylákať obeť do lesa, kde len ledva unikla smrti. "Vážne zranená žena mala s vypätím všetkých síl dôjsť do neďalekého reštauračného zariadenia, kde upadla do bezvedomia," povedal policajný hovorca Jakub Kopriva.

V podniku mala veľké šťastie, že sa jej aj v takom pokročilom čase niekto dokázal ujať. "Zavolali sme záchranku, pritlačili jej rany a čakali, kým príde pomoc," spomínala barmanka Lucie. Napadnutá je stále v kritickom stave. "Táto žena utrpela bodné poranenie do oblasti hrudníku a brucha. Záchranári ženu ošetrili a následne ju previezli do karlovarskej krajskej nemocnice," uviedol hovorca záchrannej služby Radek Hess.

Už o dve hodiny neskôr si 23-ročný útočník našiel ďalšiu obeť. "Mal sa jej vyhrážať nožom a požadovať pohlavný styk. Po fyzickom napadnutí žena omdlela," vyhlásil Kopriva. Už nadránom bol však zatknutý a obvinený, konal pod vplyvom. "Na stanici sa podrobil orientačnej dychovej skúške na prítomnosť alkoholu, ktorá vyšla s pozitívnym výsledkom vo výške 1,23 promile," uzavrel policajný hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy