Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Otužovanie na Nový rok? Vysoké teploty to dovolili
Zdielať na

Otužovanie na Nový rok? Vysoké teploty to dovolili

BRATISLAVA / Nový rok priniesol nečakanú zmenu počasia a slnečné lúče do prírody vytiahli ľudí po celom Slovensku. Niektorí dokonca nemali problém nahodiť sa do plaviek.

"Robí mi to dobre na psychiku, priznám sa, že sa mi potom viac chce žiť. Pred desiatimi rokmi som bol v Anglicku, jeden deň tam nešla teplá voda a keďže som nechcel smrdieť, musel som sa osprchovať so studenou. Odvtedy sa z toho stal môj ranný rituál," prezradil Jozef, jeden z otužilcov hľadajúcich na prelome rokov pokoj na brehu Dunaja. Po niekoľkých momentoch v studenej vode prezradil, aký kľúč používa pri budovaní imunity. "Dnes sa mi podarilo osem minút, keďže je vonku osem stupňov Celzia, ide to podľa teploty," dodal.

Zvláštne januárové počasie viacerých prekvapilo. "Je to nezvyčajná situácia, ide o enormné oteplenie. Teplý vzduch u nás vytrvá od pondelka až do stredy," povedala meteorologička Miriam Jarošová. Už na budúci týždeň by sa však počasie malo výrazne zmeniť. "Opäť prídu mrazy, mrznúť by malo na celom našom území," uzavrela.

Najčítanejšie správy