Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Súd bude rozhodovať o obnovení konania. Vlčekovi, ktorý si objednal únos manželky, hrozí až doživotný trest
Zdielať na

Súd bude rozhodovať o obnovení konania. Vlčekovi, ktorý si objednal únos manželky, hrozí až doživotný trest

SLOVENSKO / Miroslavovi Vlčekovi, ktorý si za mrežami odpykáva 12 rokov za objednávku únosu svojej exmanželky, hrozí prísnejší, až doživotný trest. Dôvodom je obnova konania a prekvalifikovanie skutku na obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Súd už zverejnil termín pojednávania.

Sud s kyselinou ako kľúčový dôkaz

Andrea Vlčeková, mama dvoch detí a bývalá manželka hlohovského podnikateľa Miroslava Vlčeka, bola nezvestná 4 a pol roka. Policajti našli pozostatky jej tela počas leta 2021 v skladoch vo Veľkých Ripňanoch pri Topoľčanoch. Z miesta po niekoľkohodinovom prehľadávaní odchádzali s kľúčovým dôkazom, so sudom s kyselinou. "Môžeme s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou konštatovať, že v tomto sude boli rozpustené telesné pozostatky poškodenej," informoval špeciálny prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry SR (ÚŠP) Daniel Lipšic. 

V sude s kyselinou sírovou okrem iného našli zubné plomby, ktoré aj podľa zdravotnej dokumentácie patrili práve Andrei Vlčekovej. Z dôvodu nových dôkazov sa v januári bude konať pojednávanie o obnovení prípadu. 

Obnoví sa konanie v prípade nezvestnej? 

"O návrhu špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica na obnovu konania v prípade nezvestnej Andrey Vlčekovej bude Okresný súd v Trnave rozhodovať na verejnom zasadnutí 28. januára 2022," znelo oficiálne stanovisko hovorkyne krajského súdu v Trnave Jany Kondrákorovej. 


Únos tesne pred Vianocami, motívom bola pomsta

35-ročnú ženu uniesli pár dní pred Vianocami ešte v roku 2016 dvaja muži. Násilím ju vtiahli do auta spred škôlky v Hlohovci a odviezli preč. Jej zmiznutie si podľa policajného vyšetrovania objednal Miroslav Vlček z pomsty za to, že proti nemu vypovedala ako svedok v prípadoch ekonomickej trestnej činnosti a aj za to, že spravovala majetok spoločnosti VK Invest Group, na ktorý si robil nárok. Spolupracovať na prípade mal aj Vojtech Ollé, ktorý bol vo veci únosu odsúdený na šesť rokov a osem mesiacov väzenia. Za sledovanie a únos mal Vlček odsúdenému sľúbiť rodinný dom, auto i peniaze.

Čo sa udialo po konfrontácii tvárou v tvár zatiaľ nie je známe

"Priviezol unesenú poškodenú do skladových priestorov vo Veľkých Ripňanoch a následne popísal, čo sa tam stalo a bol vyzvaný obvineným Miroslavom Vlčekom, aby opustil priestor a Miroslav Vlček tam zostal so svojou bývalou manželkou sám," objasnil Lipšic. V skladoch mal exmanželku podľa svedka zbiť, ako ale presne došlo k jej smrti, zatiaľ nie je známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy