Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Opitý vodič zrazil jeleniu rodinu. Nafúkal viac ako 1,5 promile
Zdielať na
Krimi

Opitý vodič zrazil jeleniu rodinu. Nafúkal viac ako 1,5 promile

Archívna reportáž

Archívna reportáž: 32- ročný vodič zišiel z neznámych dôvodov mimo cesty a spôsobil dopravnú nehodu

KÚTY/GBELY / 32- ročný vodič šoféroval s viac ako 1,5 promile alkoholu. Nehoda sa stala 28.12. v skorých ranných hodinách medzi obcou Kúty a mestom Gbely.

Vodič po nehode zavolal policajtov. Tí na mieste zistili, že si 32- ročný vodič sadol za volant s viac ako 1,5 promile.

 Na ceste I. triedy vbehlo mužovi do cesty stádo vysokej zvery. Vodič už nedokázal zareagovať a prednou časťou zrazil 2 lane a 1 jeleňa. Všetky tri zvieratá po náraze nakoniec uhynuli.

Vodič, ktorý si sám privolal policajnú hliadku, najskôr tvrdil, že naposledy si upil alkoholu večer, potom ale nafúkal 1,54 promile. Policajti ho na mieste obmedzili na osobnej slobode a eskortovali do policajnej cely.

Poverený policajt ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O jeho vine a treste bude rozhodovať sudca v rámci tzv. superrýchleho konania.

"Upozorňujeme vodičov, aby si nesadali za volant v prípade, ak by sa v ich organizme mohol ešte nachádzať alkohol. Aj tzv. zbytkový alkohol dokáže ovplyvniť schopnosť rýchlej a správnej reakcie vodiča. Takáto jazda môže mať fatálne následky," uviedla trnavská krajská polícia na svojej sociálnej sieti.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy