Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Seniorku prepadli v jej dome lupiči. Udreli ju, žiadali od nej peniaze a vyhrážali sa smrťou
Zdielať na

Seniorku prepadli v jej dome lupiči. Udreli ju, žiadali od nej peniaze a vyhrážali sa smrťou

LEVICE / 77- ročnú dôchodkyňu brutálne prepadli lupiči v jej vlastnom dome. Stalo sa to v obci Málaš. Ženu aj udreli a vyhrážali sa, že ju zastrelia. Napokon ukradli peniaze a šperk.

77- ročnú dôchodkyňu lupiči prekvapili v jej dome okolo pol noci, keď už spala. "Vylomili mi dvere prišili do vnútra," povedala dôchodkyňa.

Šokovaná žena nechápala, čo sa deje. Zodvihla sa v spálni z postele, zobrala do rúk baterku a vyšla z izby. V tej chvíli už narazila na dvoch lupičov. Jeden z nich ju okamžite udrel.

"Jeden ma hneď zvalil ako som svietila s tou baterkou sviňa. Tak ma zvalil a potom ľahol na mňa s kolenom," pokračovala seniorka v rozprávaní.

Od ženy pýtali peniaze. Kým jeden z mužov na nej ležal, druhý prehľadával izby.

"Všetko vyhádzal zo skrine. Taký bordel, čo tu bol. A potom mi hovorí peniaze, alebo zlato. Som nič nevidela, lebo mi tlačil na zem hlavu, aj tlačil aj zavrel mi ústa s rukou," doplnila.

Dôchodkyňa mala strach. Po celý čas sa jej vyhrážali smrťou. Z domu ukradli peňaženku, v ktorej bolo zhruba 400 eur a zlatý náramok.

"Lebo keď nedáš peniaze, alebo zlato, tak ti zabijeme vnučku. Daj peniaze lebo ak nedáš mám pištoľ tak ťa zastrelím," dodala dôchodkyňa. 


Polícia po lupičoch začala hneď aj pátrať. Podarilo sa im dolapiť oboch mužov a boli už aj obvinení.

"Z trestného činu lúpeže spáchaného na chránenej osobe a troch skutkov poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Renáta Čuháková. 

Ukázalo sa totiž, že obaja muži rozkrádali transformátory. Prepadnutá pani nám povedala, že roky žije sama ale od lúpeže už nedokáže v noci ani spať.

"Taký strach mám odvtedy, že v noci nespím, len pozerám cez okno a cez deň spím," povedala so slzami v očiach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy