Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vandali ukradli štátnym lesom informačné tabule. Hrozilo, že ich zabije padajúci strom
Zdielať na

Vandali ukradli štátnym lesom informačné tabule. Hrozilo, že ich zabije padajúci strom

BRATISLAVA / Pilčíci, ktorí pracovali v bratislavskej mestskej časti Dlhé Diely majú problém. Napriek zákazovým tabuliam sa k nim priblížili protestujúci a hrozilo, že padajúci strom ich môže zabiť.

Zlodeji ukradli štátnym lesom informačnú tabuľu, ktorá informuje návštevníkov lesa o prebiehajúcich činnostiach v lese. Podľa vedúceho lesnej správy sa vandali okrem krádeže informačnej tabule dopustili viacerých skutkov.


"Neznámy páchateľ ukradol stierače na súkromnom vozidle zamestnanca lesnej správy," uviedol vedúci Lesnej správy v Bratislave, Martin Knurovský. Vandali pilčíkom strhli zo súkromných vozidiel evidenčné čísla.

"Prišli sme ku autu, pozerám sa plný výfuk nabitý trávou, lístím, hlinou, otrhané ŠPZ, informačné tabule zakopané v lístí, aby to nikto nevidel," priblížil pilčík Juraj Petrek.

Pilčíci považujú takéto správanie ľudí za nenormálne. Oni len vykonávali svoju prácu. "Ak by sa náhodou situácia zhoršovala, bude sa musieť podať trestné oznámenie na polícii Slovenskej republiky. Už len si človek povie, že tá jedna ŠPZ stojí 66 eur, alebo prerezaná pneumatika, to nie sú malé peniaze," dodal pilčík.

Pilčíci hovoria, že ľudia v Bratislave, hazardujú s vlastným životom, keď nerešpektujú zákazové tabule. "Keď padá strom, ja ho neviem zadržať v rukách, aby nespadol na niekoho. Aj konár, ktorý bude mať 10 kg môže zabiť človeka," priblížil pilčík Juraj Petrek.

"Sme podali trestné oznámenie za krádež informačnej tabule," povedal Martin Knurovský. "Vami uvedeným prípadom sa zaoberajú policajti štvrtého bratislavského okresu. Vec je evidovaná ako priestupok proti majetku. Totožnosť páchateľa doposiaľ známa nie je," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff.

 "Režeme poškodené, suchom, ľuďmi a chrobačom. S takýmto extrémom som sa za svojich 11 rokov prác v lese ešte nestretol," dodal pilčík Juraj .


Súvisiace články

Najčítanejšie správy