Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Majiteľ utýral psíka na smrť a priviezol ho do útulku: Hrozí mu dvojročný trest
Zdielať na

Majiteľ utýral psíka na smrť a priviezol ho do útulku: Hrozí mu dvojročný trest

SENICA / Mladý muž z okresu Senica sa dostal do poriadneho maléru. Keď si kupoval psíka cez internet, ani len netušil, že neuvážené rozhodnutie vlastniť psa bez strechy nad hlavou ho môže dostať do väzenia. Za týranie zvieraťa mu hrozí až dvojročný trest.

Do útulku v Senici jeden pán priviezol psíka, ktorý na druhý deň uhynul. "Dostal sa nepozorovane do mestského útulku a tam ho nechal na oblečení na zemi," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice Mária Linkešová. Keď ho pracovníci útulku našli, nebolo mu pomoci. Privolali veterinára, ktorý skonštatoval smrť. Na psíkovi bola vykonaná pitva, podľa ktorej bol v zlom fyzickom stave.

"Bola zlá starostlivosť o psíka, podvýživa. Zodpovedný je jednoznačne majiteľ. Majiteľ je zodpovedný sa o psíka starať. A keď sú aj nejaké iné príčiny ma vyhľadať veterinárneho lekára," vyjadril sa veterinárny lekár Ivan Miča. Majiteľ si psíka kúpil na internete, na ubytovni ho mal iba mesiac. Potom ho premiestnil do výbehu neďaleko Senice. Psík mu utiekol, našiel ho v lese. Napokon sa rozhodol, že ho odnesie do útulku, ale bolo už neskoro. "Treba sa o psa strať, to je celé, ten čo sa o psa nechce starať tak taký človek nemôže mať psa," vyjadril sa obyvateľ Senice.


"Vyšetrovateľ obvinil z prečinu týrania zvierat 27-ročného muža z okresu Senica. Majiteľovi môže hroziť v zmysle zákona za takéto konanie strata slobody až na dva roky," vysvetlila Linkešová. "Dnes sa dá ľahko majiteľ dohľadať a takéto správanie voči psíkovi je trestný čin, musia si na do dať veľký pozor, aby neboli trestne stíhaní za zanedbanie, lebo zviera už nie je vec," dodal lekár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy