Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia v snehovej fujavici: O život prišla iba 24-ročná vodička
Zdielať na

Tragédia v snehovej fujavici: O život prišla iba 24-ročná vodička

STARÁ TURÁ (OKR. NOVÉ MESTO NAD VÁHOM) / Ďalšia tragédia, ktorá sa stala na Prvý sviatok vianočný. 24-ročná žena zomrela na ceste pri Starej Turej. Mladá vodička si sadla za volant v poriadnej chumelici a v zákrute nezvládla riadenie. Náraz s protiidúcim vozidlom nemala šancu prežiť.

Stalo sa to v zákrute medzi obcami Stará Turá a Vaďovce. V snehovej fujavici sa domov za svojou matkou vracala 24-ročná Radka. V aute sa viezla sama a  podľa všetkého podcenila šmykľavú vozovku. "Podľa doterajších zistení mala 24-ročná vodička v tiahlej ľavotočivej zákrute dostať so svojím vozidlom šmyk, následkom čoho prešla na protismernú časť vozovky, na ktorej narazila do oproti jazdiaceho vozidla," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Trenčín, Katarína Kuzmová.

V druhom aute sa viezla rodina s dvomi malými deťmi. 29-ročný otec už nemal šancu reagovať a v rýchlosti narazil do neovládateľného vozidla mladej vodičky. Bočný náraz bol taký silný, že ju z auta vymrštilo do krovia. "Na miesto sme vyslali tri posádky ZZS. Žiaľ, u ženy po neúspešnej kardiopulmonálnej resuscitácii musel lekár konštatovať smrť," vysvetlila Alena Krčová z Operačného strediska ZZS.

Po zrážke zostali vozidlá v sebe doslova zapichnuté

Zranili sa aj mladá matka a jej deti vo veku 10 a 6 rokov. Našťastie, nie vážne. "Ďalšia žena bola prevezená do nemocnice s poranením ruky, v nemocnici skončili po ošetrení aj dve maloleté deti," dodala Krčová. Polícia cestu medzi Starou Turou a obcou Vaďovce na vyše dve hodiny uzavrela. Telo iba 24-ročnej vodičky odviezli na pitvu, ktorej výsledky ukážu, či šoférovala pod vplyvom omamných látok. U vodiča druhého auta bola dychová skúška negatívna. V prípade už začalo trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Aké sú presné príčiny tragickej nehody ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Obe autá zaistila polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy