Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Silný náraz do betónového mostíka stál matku so synom život: Ďalší člen rodiny je v nemocnici
Zdielať na

Silný náraz do betónového mostíka stál matku so synom život: Ďalší člen rodiny je v nemocnici

TIBAVA (OKR. SOBRANCE) / Život matky so synom vyhasol pri nehode za dedinou Tibava. Aj s ďalším členom rodiny sa pravdepodobne vracali domov na Ukrajinu osláviť Vianočné sviatky. Auto s českou poznávacou značkou, v ktorom sa viezli, zišlo z cesty bez akéhokoľvek brzdenia.

Posádka zrejme smerovala na Ukrajinu. Šoférka nezvládla prejazd ľavotočivej zákruty. "Ukrajinská vodička, pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe a vozovky, ale i aktuálnym poveternostným, podmienkam," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice, Lenka Ivanová. Auto zišlo z cesty na trávnatý porast, potom ďalej pokračovalo v jazde po priekope. Zastavil ho až betónový mostík, do ktorého narazilo prednou časťou. "42-ročná vodička a 20-ročný spolujazdec sediaci na zadných sedadlách, utrpeli pri dopravnej nehode zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahli," vysvetlila Lenka Ivanová.

"Vyslobodili sme ich pomocou vyslobodzovacieho zariadenia a dali sme ich mimo vozidla," vyjadril sa Štefan Varga z Hasičskej stanice Sobrance. Hasiči okamžite poskytli prvú pomoc tretiemu členovi posádky. Išlo o 25-ročného Ukrajinca, ktorý sedel na prednom sedadle spolujazdca. "Javil známky života, bol pri vedomí, tak sme ho vyslobodili pomocou vyslobodzovacieho zariadenia," dodal Varga. Osoba skončila v opatere záchranárov. Následne ju sanitkou previezli do nemocnice. "Utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia, s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti 4 až 6 týždňov," vysvetlila Lenka Ivanová.

​Presná príčina dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca. Polícia už začala trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví. "To, či vodička pred jazdou jazdou požila alkoholické alebo iné omamné látky, bude zisťované pri pitve," dodala Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy