Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodeji policajtom zatiaľ unikajú: V záložni rozbili výklad a ukradli šperky
Zdielať na

Zlodeji policajtom zatiaľ unikajú: V záložni rozbili výklad a ukradli šperky

KOŠICE / Tesne pred Vianocami sa kradlo v košickej záložni. Dvaja neznámi páchatelia ukradli spolu 19 retiazok, čím spôsobili škodu vyše 3 600 eur. Polícia už má kamerové záznamy aj pachové stopy a po páchateľoch stále pátra.

Kladivom rozbili výklad, zobrali podstavec so šperkami a utekali cez štvorprúdovku celý v čiernom na druhú stranu. Páchateľov doteraz nenašli. Páchatelia zaskočili predavačky tesne pred záverečnou hodinou, keď už začali s uprataním prevádzky.


"Končili sme, akurát sme zbierali zlato, striebro a akurát sme počuli buchot, nikto buchol trikrát. Rýchlo sme sa skryli, sme sa zľakli či niekto nestrieľa tak potom sme volali políciu a Jak došli polícia tak sme videli, že jedna paleta retiazok je preč," vysvetlila predavačka. Kladivo, ktorým rozbili výklad odhodili do blízkeho kra a so šperkami a v kapucni na hlave utekali ďalej. "My sme sa zľakli, že či nevojdú aj dnu či nie sú ozbrojení alebo ničoho tak sme sa radšej schovali kým neprišla polícia," dodala predavačka.

Polícia prišla na miesto do pár minút od stlačenia núdzového tlačidla

Podľa informácii TV JOJ špeciálne vycvičený policajný pes zachytil aj pachové stopy páchateľov. Zistili tiež, že zmizlo 19 zlatých retiazok čím spôsobili škodu viac ako 3 600€. Páchateľov sa zatiaľ polícii nájsť nepodarilo.

"Polícia v súčasnosti analyzuje zabezpečené kamerové záznamy z viacerých prevádzok a zaistené stopy už skúmajú experti. Polícia pracuje s viacerými verziami a po páchateľoch intenzívne pátra," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice, Jana Mésarová. Policajti už aj začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Ak ste si náhodou v daný večer niečo podozrivé všimli neváhajte kontaktovať políciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy