Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Psíkovi dali na hlavu chirurgickú rukavicu a chceli ho utopiť: Deti pri čine zbadala náhodná okoloidúca
Zdielať na

Psíkovi dali na hlavu chirurgickú rukavicu a chceli ho utopiť: Deti pri čine zbadala náhodná okoloidúca

HORNÝ ZEMPLÍN / Mimoriadnu krutosť detí zažil psík na Zemplíne. Svedkovia videli, ako sa chlpáča snažia utopiť v potoku. Deti mali aj poistku a natiahli na ňufák a hlavu chirurgickú rukavicu. Odborníci hovoria o obrovskom strese a správanie detí je podľa veterinárky trestným činom. Policajti prípad prešetrujú ako podozrenie z týrania zvierat.

Stalo sa to v jednej z obcí na Hornom Zemplíne. To, čo sa deje pri miestnom potoku, zaregistrovala náhodná okoloidúca. Iba vďaka jej zásahu sa psíka podarilo zachrániť. Išlo o asi 2-ročného kríženca. "Deti chceli utopiť psíka, na hlave podľa svedkov mal mať chirurgickú rukavicu, ktorá mala byť takou poistkou tomu, aby to zviera naozaj uhynulo," vyjadrila sa veterinárna lekárka Lenka Lisa. Psík je už v humennskej karanténnej stanici. Fyzicky bol síce relatívne v poriadku, no bolo jasné, že prežil obrovský stres. "Strašne preplašený bojazlivý, nechcel vôbec papať, bál sa pohladenia, bol utiahnutý," dodala lekárka.

Veterinárna lekárka v správaní detí vidí znaky trestného činu. S oznámením sa preto obrátili na políciu. Prípad prešetrujú ako podozrenie z prečinu týrania zvierat. "K okolnosti, či môžu byť postihnutí rodičia prípadných maloletých páchateľov sa nie je možné v súčasnom štádiu vyšetrovania vyjadriť," vysvetlil hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. V karanténnej stanici sa oňho vzorne starajú a iba vďaka tomu sa už psík strachu z ľudí zbavil. Po absolvovaní všetkých vyšetrení mu hľadajú nový domov.

"Informujeme o zdravotnom stave psíka, aby vedeli, čo zažil. Nie je agresívny, je to milý psík, veľmi sa teší, je hravý," dodala Ľubica Kizáková z OZ Pomáhaj a chráň. "Nevidím dôvod, prečo mal byť tak zlikvidovaný, takéto veci by sa mali riešiť, keď sa ustúpi raz a nepotrestá sa, urobia to znovu," dodala veterinárna lekárka. "V prípade dokázania viny hrozí za tento trestný čin väzenie až na tri roky," vysvetlil Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy