Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Družke zatajil temnú minulosť a po hádke ju zavraždil: Sudca ho poslal na doživotie do Leopoldova
Zdielať na

Družke zatajil temnú minulosť a po hádke ju zavraždil: Sudca ho poslal na doživotie do Leopoldova

TRNAVA / Padol ďalší doživotný trest. Za brutálnu vraždu matky dvoch detí poslal Krajský súd v Trnave za mreže jej partnera. Ku krvavému útoku došlo vlani neďaleko Šale. Obeť utrpela desiatky rán nožom a nožnicami. Prvostupňový súd poslal Štefana pôvodne za mreže na 25 rokov. Prokurátorke sa to zdalo málo.

S putami na rukách a nohách priviezli Štefana priamo z väzby z Leopoldova. Pred senát Krajského súdu v Trnave sa postavil za brutálnu vraždu. Prokurátorka preňho žiadala doživotie. Okresný súd ho pred časom poslal na 25 rokov do väzenia. Kauza tak skončila na odvolacom súde. Štefan zavraždil svoju partnerku Bibianu mimoriadne brutálnym spôsobom. Nebohá mu mala vyčítať jeho minulosť. Klamal jej vo svojom veku a od dcéry sa dozvedela, že Štefan bol aj trestaný. Keď ho Bibiana chcela opustiť, Štefan sa rozzúril a desiatkami ranami nožom a nožnicami ju dobodal. Svoj útok dokonca trikrát prerušil a nakoniec v ňom pokračoval.

"My keď sme prišli domov, boli tu už policajti aj sanitka, ale susedia hovoria, že počuli odtiaľ zúfalý vreskot," vyjadrili sa susedia. Po približne hodine si obžalovaný od predsedníčky vypočul, že zvyšok života strávi vo väzení. "Je to trest, ktorý si tento človek zaslúži. Naozaj v jeho prípade je to maximálne opodstatnené a spravodlivé," vyjadrila sa prokurátorka.

Po vynesení rozsudku bolo v pojednávacej miestnosti poriadne rušno. Štefan Kozub adresoval niekoľko štiplavých slov, či už senátu alebo prokurátorke."Hanbiť sa môžete na tom Slovensku jak súdite! Všetkých odsúdených dávate jednako. Preklínam Vás všetkých sudcov. Prokurátorku preklínam jak súdite. Tu nie je spravodlivosť. Treba všetkých sudcov dať do jedného mecha. Tu je nespravodlivosť čo tu vy súdite," vyjadril sa odsúdený. Nepomohlo mu ani to, že pred nedávnom vraj zachránil život spolubývajúcemu z väzenskej cely. Definitívne mu v uvodzovkách zlomil krk negatívny psychologický posudok. "V jeho prípade tá resocializácia bola takmer žiadna. Určite závážila aj jeho minulosť, tá tam bola veľmi podstatná," dodala prokurátorka.

Štefan Kozub pred rokmi organizoval prepad banky či kasína. V base skončil aj za pokus o vraždu. Bývalú partnerku na východe Slovenska dobodal v kuchyni 43 ranami nožom. Kričať mal pritom, aby zdochla ako pes. Žene sa nakoniec podarilo dostať na dvor, kde schmatol motyku a viackrát ju udrel. Žena útok zázrakom prežila. Štefan Kozub je týmto dňom právoplatne odsúdený na doživotie. Svoj trest si odpyká v tej najprísnejšej väznici v Leopoldove. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy