Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Raritná nehoda v Košiciach: 18-ročná vodička narazila do sovietského tanku
Zdielať na

Raritná nehoda v Košiciach: 18-ročná vodička narazila do sovietského tanku

KOŠICE / 18-ročná vodička išla v smere od obce Dargov na obec Košický Klečenov, jazdu neprispôsobila svojim schopnostiam a narazila do sovietskeho tanku.

Šoférka po prejazde tiahlej ľavotočivej zákruty, pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky stratila na namrznutej, z časti zasneženej vozovke kontrolu nad vozidlom, zišla mimo vozovku, kde prednou časťou narazila do betónového obrubníka príjazdovej cesty k odpočívadlu.

"Jednotka bola vyslaná na dopravnú nehodu osobného motorového vozidla, ktoré narazilo do pamätníka 2.sv vojny. Pri príchode vo vozidle sa nachádzala vodička a spolujazdec, ktorí boli ošetrení, bola im poskytnutá prvá pomoc a boli odvezení na ošetrenie do nemocnice," povedal veliteľ zásahu HaZZ Košice František Hudák. "Obaja pacienti boli hospitalizovaní na úrazovej klinike s viacerými poraneniami, sú však v stabilizovanom stave bez ohrozenia života a plne pri vedomí," uviedla hovorkyňa UNLP Košice Monika Krišková. 

Následne pokračovala po zatrávnenej ploche a prednou časťou vozidla narazila do betónového podstavca pod historickou pamiatkou – tankom. Pri dopravnej nehode utrpeli dve osoby ťažké zranenia. Vodička bola podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Dychová skúška bola u mladej vodičky negatívna. Škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla bola predbežne vyčíslená na 21-tisíc EUR. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," dodala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy