Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Problémy s poľovným revírom: Kriminalisti do vyšetrovania zapojili expertov aj znalecký ústav
Zdielať na

Problémy s poľovným revírom: Kriminalisti do vyšetrovania zapojili expertov aj znalecký ústav

ULIČ (OKRES SNINA) / Nie vždy platí, že vyššia berie. V štátnom podniku Lesopoľnohospodársky majetok Ulič malo dopadnúť prideľovanie poľovného revíru pre záujemcu s nižšou cenou. Prípad prešetruje polícia a jeden zo zamestnancov už čelí obvineniu. Nie je to však jediná kauza, ktorú majú policajti na stole. Kriminalisti do vyšetrovania zapojili expertov aj znalecký ústav.

Jedno z trestných oznámení sa týka prideľovania poľovného revíru, konkrétne hlasovania na Zhromaždení vlastníkov poľovných pozemkov. Trestné oznámenie podalo vedenie štátneho podniku. Prípad policajti prešetrujú ako zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Do problémov sa dostal jeden zo zamestnancov. "Vo veci bolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe a v súčasnosti sú vykonávané úkony ďalšie trestného konania," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

"Ponúkaná cena za revír bola 7 až 10 eur a cena, ktorá bola vysúťažená, bola 1,18 eur," vysvetlil exraditeľ LMP Ulič Mário Perinaj. Obvinený sa vyjadrovať nechcel. "Určite je rozdiel, či podnik dostane za rok za revír 10tisíc eur, alebo tisíc eur. Krát 15 rokov, lebo na toľko sa robia zmluvy," dodal Perinaj. V štátnom podniku policajti prešetrujú aj ďalšie tri skutky.


"V súvislosti v úmyslenou ťažbou drevnej hmoty na cudzích pozemkov bolo začaté stíhanie pre zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku," vysvetlila Ligdayová. Prípad majú v rukách krajskí kriminalisti a vo veci prebieha rozsiahle znalecké dokazovanie. Úlohou znaleckého ústavu je určite presnú výšku spôsobených škôd. Za skutok hrozí pri dokázaní viny väzenie až na 10 rokov. Policajti prešetrujú aj údajne nehospodárnu a neefektívnu ťažbu. "V súvislosti s neefektívnym vykonávaním ťažobnej činnosti v súčasnosti prebieha znalecké dokazovanie," dodala Ligdayová. Úlohou znalca z odvetvia ekonómie a manažmentu je exaktné vyčíslenie finančných rozdielov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy