Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V 50 - metrovej výške si chcel vraj urobiť video, tak vyšiel na historickú budovu v Starom meste
Zdielať na

V 50 - metrovej výške si chcel vraj urobiť video, tak vyšiel na historickú budovu v Starom meste

BRATISLAVA / V 50 metrovej výške si chcel vraj urobiť video. Zrejme by to bolo v poriadku, keby nešlo o strechu historickej budovy v bratislavskom Starom meste. Mladý muž sa na ňu doslova vyškriabal.

Krátko pred treťou hodinou popoludní nahlásili na linke 159 informáciu o mužovi, ktorý pod Michalskou bránou v Bratislave lezie na stavebné lešenie. Kultúrno, historická pamiatka - Michalská veža je totiž od júla tohto roku v kompletnej rekonštrukcii. Okolo celého objektu je lešenie a to až po jej úplný vrch, čo je asi 51 metrov. Muž si to vybral priamo po ňom.

"Prostredníctvom linky 159 nás naňho upozornili okoloidúci ľudia. Dotyčný si odtiaľ údajne chcel natočiť video," informovala hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová. Niektorí okoloidúci naňho kričali, iní si ho točili a ďalší sa len s hrôzou prizerali. Potom, ako muž vyliezol na samý vrchol a následne pomaly liezol dole, ho už pri bráne čakali policajti. 

Podľa informácií TV JOJ mal byť vo výške 51 metrov len chvíľu. Na hlave mal masku ex premiéra a predsedu strany Smer Roberta Fica a nakrúcal si zábery. Policajti ho ihneď potom, ako zliezol na zem, predviedli na policajnú stanicu. "Za priestupok proti verejnému poriadku bol riešený uložením blokovej pokuty vo výške 30 eur," doplnila informácie hovorkyňa Barbora Krajčovičová. 

Podľa televízie JOJ, 26 - ročný mladý muž neliezol do podobných výšok po prvý raz. Podľa jeho slov to má byť jeho hobby a rád vyhľadáva miesta a objekty, ktoré môže zdolávať. Nejde tak o jediný prípad, kedy niekto vyliezol na vežu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy