Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dráma na Zemplíne: Muž sa s hrdlom rozbitej fľaše vyhrážal zabitím svojej manželke. Matku bránil syn
Zdielať na

Dráma na Zemplíne: Muž sa s hrdlom rozbitej fľaše vyhrážal zabitím svojej manželke. Matku bránil syn

KOŠAROVCE / V ruke mal hrdlo od rozbitej pivovej fľaše a manželke sa vyhrážal, že ju zabije. Rodinná dráma sa v utorok, 7. decembra, večer odohrala na Zemplíne. Na obranu matky sa postavil syn. Muž (68) teda zaútočil na neho, no syn mu nezostal nič dlžný. V starostlivosti lekárov napokon skončil samotný útočník. Na urgentnom príjme ho strážili policajti.

Konflikt sa odohral vo večerných hodinách v jednom z rodinných domov v obci Košarovce. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že konflikt začal verbálnym útokom medzi manželmi. Podľa polície 68-ročný muž mal svojej manželke vulgárne nadávať a následne sa jej s hrdlom od rozbitej pivovej fľaše vyhrážal zabitím. Otcovi sa ale postavil syn a svoju matku bránil. "Keď žene prišiel na pomoc syn, tak aj jemu sa s hrdlom od pivovej fľaše vyhrážal zabitím, pričom ho hrdlom fľaše škrabol po bruchu," informuje hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

Napokon ale aj syn atakoval otca. Podľa dodatočných informácií od polície syn síce napokon pomoc lekárov nepotreboval, no sanitku privolali k zranenému otcovi. Muža (68) previezli na ošetrenie na urgentný príjem do nemocnice v Humennom. "Záchranári ošetrili staršieho muža, ktorý mal mnohopočetné otvorené rany na hlave a poruchu správania. Odovzdali ho kolegom v nemocnici," informuje hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

To všetko ale v sprievode príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky. Jeho zranenia si vyžiadali viaceré kontrolné vyšetrenia. Policajti ho po celý čas strážili a ani po ukončení lekárskej prehliadky na muž na slobodu nedostal. Skončil za mrežami cely.

Policajti už v tomto prípade začali aj trestné stíhanie, a to vo veci nebezpečného vyhrážania. Po prvotných procesných úkonoch 68-ročného muža zo skutku aj obvinili. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," informuje hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy