Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mal odhŕňať sneh, namiesto toho sa prevrátil s malotraktorom na cestu, šofér nafúkal vyše jedno promile
Zdielať na

Mal odhŕňať sneh, namiesto toho sa prevrátil s malotraktorom na cestu, šofér nafúkal vyše jedno promile

OKRES PIEŠŤANY / Pri asi 11 kilometrovej rýchlosti sa prevrátil. Kurióznu nehodu spôsobil vodič, ktorý si za volant odhŕňača sadol opitý. Vodič skončil v cele policajného zaistenia.

​Policajti boli v nedeľu, krátko pred desiatou hodinou dopoludnia, privolaní ku kurióznej nehode v piešťanskom okrese. Muž (42), prišiel do práce a sadol si za volant malotraktora. Chcel totiž pomôcť ľuďom pri odpratávaní snehu z chodníkov. No počas jazdy, pri rýchlosti 11 km za hodinu, zišiel pravým kolesom z chodníka, traktor stratil rovnováhu a prevrátil sa na cestu. Policajti príčinu nehody zistili krátko na to, ako dorazili na miesto. Vodič bol totiž opitý. Nafúkal vyše jedno promile. "Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a obmedzili ho na osobnej slobode," informuje hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. 

No ešte predtým, ako ho posadili do policajného auta, ho na mieste ošetrili privolaní záchranári. "Na miesto sme vyslali posádku. Tá po prvotnom ošetrení pacienta transportovali do nemocnice s poranením pleca a ramena. Bol pri vedomí a nekrvácal," tvrdí hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Po ošetrení 42-ročného muža previezli na policajnú stanicu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia, kde čaká na rozhodnutie súdu. Policajti ho totiž riešia v takzvanom super rýchlom konaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy