Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z bytu na ôsmom poschodí sa valil hustý dym. Oheň pripravil o život dva psy
Zdielať na

Z bytu na ôsmom poschodí sa valil hustý dym. Oheň pripravil o život dva psy

KOŠICE / Plamene a hustý dym sa valil z bytovky na Moldavskej ulici v Košiciach. Podľa našich informácii začalo horieť v obývačke. Obyvateľom bytu sa našťastie nič nestalo, no ich dvom psíkom sa stal požiar osudným.

Požiar vypukol na 8.poschodí bytovky na sídlisku Terasa. Zo svojich bytov muselo vybehnúť približne 30 ľudí. V byte boli v tom čase dvaja ľudia s dvoma psami. Plamene začali šľahať z obývačky pri gauči. "Pred vstupom do bytovej jednotky nás čakali majitelia bytu, ktorí sa snažili ratovať dvoch psov, ktorí im ostali. Automaticky sme vyviedli tých majiteľov mimo byt, začalo prehľadávanie, ako aj likvidácia požiaru," informuje veliteľ zásahu HaZZ Košice Marej Majerský. 

Hasiči pristupujú k akémukoľvek živému tvorovi rovnako ako ku človeku. Aj napriek veľkej snahe sa dvoch psíkov, ktorí sa pravdepodobne nadýchali splodín, nepodarilo zachrániť. "Dve osoby boli aj odvezené do nemocničného zariadenia na ošetrenia, Pravdepodobne boli intoxikované," hovorí Majerský. 

Keďže majiteľ bytu bol v nemocnici, polícia s obhliadkou bytu bez jeho prítomnosti začať nemohla a tak sa na miesto vrátili ráno. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov polícia začala tretine stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Predbežná škoda bola vyčíslená na 50 000€," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Príčina požiaru zatiaľ známa nie je a prešetrovať ju bude polícia v spolupráci s hasičmi. Podľa informácii TV JOJ by však mohlo ísť o skrat v elektroinštalácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy