Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tretiu krádež nafty nedokončili: Boli zadržaní políciou
Zdielať na

Tretiu krádež nafty nedokončili: Boli zadržaní políciou

VEĽKÝ MEDER (OKR. DUNAJSKÁ STREDA) / Napriek tomu, že vo svojej krajine majú zmrazené ceny pohonných hmôt, rozhodli sa ich "nakupovať" u nás. Dvojica od našich južných susedov natankovala stovky litrov a odišla bez zaplatenia už dvakrát. Po tretíkrát ale neušli pozornosti personálu tretej čerpacej stanice. Tí ihneď volali políciu.

"Prevádzkar z čerpacej stanice nám zavolal, že na jeho čerpacej stanici sa nachádza podozrivé vozidlo," vysvetlil policajt Mestskej polície vo Veľkom Mederi Csaba Kušnír.  Dvojica z Maďarska, muž a žena, posilnená úspechom z dvoch iných čerpacích staníc v okrese Dunajská Streda predpokladala, že prísť natankovať naftu a odísť bez zaplatenia, im vyjde aj po tretíkrát. "Dvaja podozriví v tej dobe, 24 a 29-roční, natankovali do svojho Opel Astra combi a do pripravených plastových nádrží nachádzajúcich sa v batožinovom priestore motorového vozidla," vyjadril sa riaditeľ  OR PZ Dunajská Streda Peter Both.

​Tentoraz napriek tomu, že si sfalšovali evidenčné číslo auta, vďaka čomu ich polícia v Maďarsku nedokázala identifikovať, nezostali v anonymite. "Za dve minúty sme tam boli na čerpacej stanici a pristihli sme tam občanov MR, ako tankujú do bandasiek pohonné hmoty, nemali zo sebou nič, ani platobnú kartu ani hotovosť," vysvetlil Kušnír. "Teraz už mali viac tých plastových nádrží pripravených v kufri, takže v prípade úspešného dokonania činu by odcudzili vyše 400 litrov nafty v hodnote skoro 500 eur," dodal Both. V predchádzajúcich dvoch prípadoch, na inej stanici vo Veľkom Mederi a v Medveďove, natankovali skoro 500 litrov nafty za viac ako 600 eur. "Obvinení boli zadržaní, v súčasnej dobe sa prípad rieši v superrýchlom konaní a pôjdu rovno pred sudcu," vysvetlil Both. V prípade dokázania viny môžu prísť o slobodu až na dva roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy