Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odsúdení za vraždu Jozefa Mišenku žiadajú obnovu súdneho konania
Zdielať na

Odsúdení za vraždu Jozefa Mišenku žiadajú obnovu súdneho konania

PEZINOK / Dvaja odsúdení vo vražde kontroverzného topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku sa dnes postavili pred súd. Mafiánska poprava sa odohrala pred vyše desiatimi rokmi, no Ivan Skalický a Ronald Mišech dodnes trvajú na svojej nevine.

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku mal dnes rozhodnúť o tom, či sa takmer dekádu starý prípad znova otvorí. V roku 2013 boli za túto vraždu právoplatne odsúdení štyria ľudia - Skalický dostal doživotie, Mišech 25 rokov. Okrem nich boli vinnými uznaní aj Róbert Trajkov a objednávateľ Milan Pavlovič, ktorí boli do väzenia taktiež poslaní na štvrťstoročie.

Mišenka bol zasiahnutý troma desiatkami rán zo samopalu, vo vražde pripomínajúcej gangsterské konflikty v Amerike. Strieľal Macedónec Goran, guľky boli vypálené z idúceho auta, ktoré bolo po čine použité na útek. V utorok sa mal na súde objaviť kľúčový svedok, na poslednú chvíľu sa však ospravedlnil, a tak sa o obnove konania nerozhodlo. Senát zasadnutie odročil na 1. februára

"Ja som odsúdený bez jediného dôkazu, len na základe toho, čo si myslia svedkovia. Kto je za vraždou pána Mišenku? Pani Mišenková to vie..." popiera svoju vinu Skalický. Vo svojej výpovedi odkázal na to, že rodina nebohého podnikateľa za jeho smrť viní Viliama Mišenku, strýka obete. Ten bol v tomto prípade oslobodený, no zákonu sa nevyhol. V rakúskej väznici si za iný trestný čin odpykáva 20-ročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy