Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Opitý muž si krádež nepamätá: Vo vozíku mal tovar za stovky eur
Zdielať na

Opitý muž si krádež nepamätá: Vo vozíku mal tovar za stovky eur

TRENČÍN / 26-ročného Martina z Trenčína obvinili z krádeže, už tretíkrát za posledný rok. Naposledy sa opil priamo v predajni. Vraj si nepamätá, že by sa s plným nákupným vozíkom snažil prejsť cez pokladnicu bez zaplatenia.

Nakúpiť bez zaplatenia sa opakovane pokúšal mladý muž z Trenčína. 26-ročného Martina pristihli pri krádeži v hypermarkete už trikrát. "Obvinený muž mal prejsť pokladničnou zónou bez zaplatenia, kde bol následne zastavený pracovníkom SBS," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková.

Martin mal pritom v nákupnom vozíku tovar za stovky eur. On si ale na to údajne ani nepamätá, pretože sa podľa vlastných slov opil v skúšobných kabínkach. "Ja som sa tam hlavne v prvom rade ožral, ja si už potom ani nepamätám ako som odchádzal, ja som vypil fľašu Jamesona v kabínkach," povedal obvinený Martin.

"Muž mal z predajnej plochy odcudziť rôzne počítačové príslušenstvo, knihy, časopis, drogériu, sladkosti, niekoľko kusov oblečenia ako aj alkoholické a nealkoholické nápoje," vyjadrila sa Danka Adámiková. Nezaplatený nákup putoval naspäť do regálov a mladík do policajnej cely. Jedinou škodou, ktorú zbabranou krádežou spôsobil, tak zostala fľaša whiskey za 40 eur. Martina ale dohnala jeho minulosť.

"Obvinený bol už za obdobný skutok v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý rozhodnutím o uložení pokuty za priestupok a tiež bol už za taký skutok právoplatne odsúdený," dodala Danka Adámiková. On by sa síce najradšej videl v liečebni, no zo súdu ho napokon eskortovali do ilavskej väznice. "Sudca pre prípravné konanie obvineného vypočul a rozhodol o jeho vzatí do väzby pre dôvodnú obavu, že by pri ponechaní na slobode pokračoval v trestnej činnosti," vysvetlil hovorca KS v Trenčíne Roman Tarabus. 26-ročnému Martinovi z Trenčína hrozí za opakované krádeže trest odňatia slobody až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy