Skoro jasno
15°
Bratislava
Bývalý takáčovec smeruje za mreže na viac ako desať rokov
Zdielať na

Bývalý takáčovec smeruje za mreže na viac ako desať rokov

BANSKÁ BYSTRICA / 11. rokov vymeral Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici členovi skupiny Takáčovcov. Priznal, že roky aktívne pôsobil v mafiánskej skupine. Podieľal sa na hrubom násilí či vydieraní, ktoré sa skončilo podpálením domu, v ktorom spalo 7 ľudí.

33-ročný Richard patril do výkonnej zložky bratislavskej skupiny podsvetia, pre ktorú páchal násilnú trestnú činnosť. Išlo o 6 rôznych skutkov, ktorý sa dopustil ako člen skupiny Takáčovci.

Medzi skutkami, ku ktorým sa priznal bolo aj podpálenie domu v Tonkovciach. Do spálne, v ktorej spala 7 členná rodina hodil zápalnú fľašu. Mala to byť výstraha za neplatenie výpalného.

"Čo sa týka skutkov, jednalo sa o štandardné skutky, ktorých sa dopúšťali členovia tejto skupiny, bolo tam vydieranie, hrubý nátlak a poškodzovanie cudzej veci, došlo k podpáleniu nebytového priestoru," opisuje Michal Šurek, prokurátor ÚŠP. 

Prokurátor s členom zločineckej skupiny uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú dnes schválil špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

"Obvinenému vymeral trest 11 rokov, ochranný dohľad 3 roky," upresňuje Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS.

"Jednalo sa o osobu, ktorá výrazne napomáha orgánom činným v trestnom konaní, preto bolo možné aj takto mimoriadne znížiť trestnú sadzbu," dodáva Michal Šurek.

Rozhodnutie je už právoplatné a bývalý takáčovec si bude musieť odpykať 11-ročný trest. 

Nie všetci jeho bývalí kumpáni si už vypočuli právoplatný rozsudok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy