Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík sa s nožom v ruke vyhrážal starým rodičom
Zdielať na

Mladík sa s nožom v ruke vyhrážal starým rodičom

DAVIDOV / Má 21 rokov a v registri trestov už viacero záznamov. Mladík z vranovského okresu vytiahol nôž na jeho starých rodičov. Ujali sa ho aj s jeho súrodencami, keď od nich odišli rodičia. Od najstaršieho z vnukov sa tak starí rodičia namiesto vďaky dočkali len fyzických útokov a vyhrážok, že ich pripraví o  život.

21-ročný mladík skončil v rukách polície. Zadržali ho v dome jeho starých rodičov, ktorí sa o neho starali. On sám nikde nepracuje. Keď prišiel domov opitý, trieskal im na dvere a s nožom v ruke sa im vyhrážal.

"Všelijako na mňa nadával, na manželku ako babku aj na mňa, že do rána nás pozabíja," opisuje situáciu napadnutý pán. 

Hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová dodáva: "Mladík nakoniec dvere rozkopol. S nožom v ruke sa vyhrážal že ich pozabíja a žiadal peniaze."

V strachu o život privolali manželia políciu.

Vnuk, o ktorého sa starali, ich napadol už viackrát. Jeho starká má pritom vážne zdravotné problémy. Napriek tomu útočil aj na ňu. Napokon ho však zastavil jeho kamarát.

Agresívneho mladíka zadržali policajti. Po vytriezvení ho predviedli pred súd. Je obvinený z nebezpečného vyhrážania a zo zločinu lúpeže.

"Obvinený bol sudkyňou vzatý do väzby na základe obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," hovorí Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v prešovskom kraji.

"V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest 7–12 rokov," upresňuje Jana Ligdayová.

Útoky na starších a slabších sa žiaľ opakujú so železnou pravidelnosťou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy