Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Veľmi bolestivá skratka: Muž prechádzal cez koľajnice a na trati sa mu zakliesnila noha, odrezal mu ju vlak
Zdielať na

Veľmi bolestivá skratka: Muž prechádzal cez koľajnice a na trati sa mu zakliesnila noha, odrezal mu ju vlak

BELUŠA / 58- ročnému mužovi odrezal nohu osobný vlak. Zakliesnila sa mu na trati, keď prechádzal cez koľajnice. Chladnú hlavu si zachoval muž, ktorý pomáhal pri záchrane zraneného, ktorého navyše dobre pozná. Spolu s vlakvedúcim mu poskytli prvú pomoc.

Ľubo si chcel cestu do obchodu skrátiť cez koľaje a takmer sa mu to stalo osudným. "Potkol sa, noha mu uviazla pod koľajou, nemohol ju vytiahnuť, no a v tom išiel vlak," potvrdil svedok Braňo Zbín.

Osobný vlak smerujúci zo Žiliny do Trenčína amputoval 58- ročnému Belušanovi časť nohy. Súprave sa podarilo zastaviť približne 500 metrov od miesta zrážky. Braňo bežal ku koľajniciam po tom, čo počul pískajúce brzdy vlaku. Volal na 112- tku a riadil sa pokynmi operátorov.

"Nebol to pekný pohľad, ale v prvom rade bolo treba pomôcť. Počúval som, čo záchranári hovoria sme boli aj s vlakvedúcim pri ňom, kým neprišla sanitka. Potom prišli záchranári sme ho zabandážovali a preniesli ho do sanitky," pokračoval Braňo Zbín.

Braňo pomohol pri záchrane života a urobil by to opäť. Žije v blízkosti trate roky, často je svedkom toho, ako ľudia nepochopiteľne riskujú.

"Už sa tu spravila rýchlodráha, je to zabezpečené, sú tu podjazdy, ale hazardujú so životom. Dávno tu nič nebolo a dúfam, že sa tak skoro už nič nestane," doplnil svedok.

"Oddelenie železničnej polície Policajného zboru Trenčín rieši nehodu ako priestupok v zmysle zákona o dráhach," vyhlásila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy