Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dvaja muži zomreli vo vnútri plechovej garáže, ktorú pohltili plamene
Zdielať na

Dvaja muži zomreli vo vnútri plechovej garáže, ktorú pohltili plamene

KOMÁRNO / Až dva ľudské životy si vyžiadal požiar v plechovej garáži v Komárne. Napriek snahe hasičov sa dvaja muži, ktorí v nej bývali, pravdepodobne nadýchali splodín.

Na kúdoly dymu stúpajúce od garáží v blízkosti jedného zo sídlisk upozornila hasičov náhodná okoloidúca

"Som zavolala hasičov, lebo som videla, že strašný dym ide a už sme to cítili aj v byte vnútri," hovorí žena. "Po našom príchode sme zistili, že sa jedná o požiar plechovej garáže, v ktorej sa pravdepodobne nachádzajú osoby," informuje riaditeľ HAZZ Komárno Tomáš Ženiš. 

"Večer mestská polícia prijala oznámenie, že vychádza spomedzi garáží hustý čierny dym. Tak bola vyslaná hliadka na preverenie sťažnosti. Hliadka sa pokúšala otvoriť nejakým spôsobom tie plechové dvere, nakoľko bolo zrejmé, že sú zavreté zvnútra," hovorí náčelník MsP Komárno Alexander Tóth. 

Pri vypratávaní garáže našli hasiči nehybné telá 

Postupne, ako hasili začali s vypratávaním garáže, našli najprv nehybné telo 49-ročného Zoltána a zakrátko aj 47-ročného Vladimíra. "Priestory celej garáže boli silne zadymené, nakoľko vo vnútri sa nachádzalo značné množstvo dreveného materiálu," tvrdí Ženiš. 

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, obaja muži sa v garáži zrejme udusili. "Po dedovi mali vlastne tú garáž, a potom tu oni bývali, no bývali, ono to bol kde kto tam, nerobili taký bordel, ráno zmizli, večer prišli, večer tu bolo hojno," hovorí majiteľ jednej z oproti stojacich garáží. 

Za garážami nachádzali útočisko ľudia bez domova

Aj teraz sme v jednej z nich objavili ďalšieho muža, ktorý si tu vytvoril obydlie, o nočnom požiari nič netušil. "Ja som tu bol, ale tu som bol, furt tu klepali, všetko možné, takéto veci, aby som im dal toto, ale ja som im nedal nič," hovorí muž. 

Plechová garáž slúžila ako príbytok už niekoľko rokov

Pred štyrmi rokmi tu taktiež zasahovali hasiči aj policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy