Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Svoje obete mlel na mlynčeku. Za päť vrážd dostal Lehel Horváth doživotie
Zdielať na

Svoje obete mlel na mlynčeku. Za päť vrážd dostal Lehel Horváth doživotie

PEZINOK / Skončila sa ďalšia etapa mafiánskych vrážd v skupine Šátorovcov. Hrobárovi gangu Lehelovi Horváthovi vymeral večer 23. novembra Špecializovaný trestný súd výnimočný trest. Obžalovali ho z piatich vrážd vrátane hlavy skupiny Lajoša Šátora či Andora Reisza. Okrem brutálnych skutkov ho uznali za vinného aj za členstvo v skupine a krádeže 45-tich miliónov korún. Po vyhlásení rozsudku to v pojednávacej miestnosti vrelo.

Cynizmus a opovrhovanie odsúdeného Horvátha 

"Gratulujem súdu. Dosť veľký balík ste museli dostať, aby ste to urobili," povedal Lehel Horváth tlieskajúc. Bolo to jedno z Horváthových prvých gest a mnohých štipľavých slov, ktoré adresoval senátu na čele s Pamelou Záleskou potom, čo si vypočul odsudzujúci rozsudok. Horváth naposledy odmietol predniesť záverečnú reč. Naopak právo posledného slova využil nezvyčajne. To, čo u iných trvá pár minút uňho to s prestávkami trvalo sedem a pol hodiny. Pojednávanie trvalo neuveriteľných 10 hodín a senát poslal Lehela Horvátha za mreže na doživotie. Trest si má odpykať vo väznici s maximálnym stupňom stráženia. Okrem toho mu má prepadnúť aj majetok.

"Hanba tento štát. Toto dovolíte, že sa nehanbíte fuj. Grciam z vás. Tento štát si zaslúži taký, aký je. Lebo vy z toho robíte takýto štát skorumpovaný, nezákonný, neprávny, protiprávny a novinári Vám kryjú chrbát. Šátor tu zavraždil 80 ľudí. Ale príde čas, nebojte sa, lebo Šátor žije," sa rozhorčoval Horváth. 

Horvátha dobehla minulosť

Mafiánskeho bossa skupiny, Ľudovíta Šátora, Horváth zastrelil u seba na pozemku v Čótfe, kde si prišiel naplniť propán butánové fľaše. Bývalého bossa mal pôvodne zastreliť Kristián Kádar. Z krytu ale nevyšiel, a tak ho do hlavy strelil práve Horváth. Telo sa dodnes nenašlo. Mimoriadne kruto skončil aj Andrej Reisz. Toho po vražde rozporcovali na trojnožke a pomleli v mlynčeku. Jeho pozostatky nakoniec vyliali do malého Dunaja.

"Áno je to spokojnosť, lebo sa zavŕšila ďalšia etapa v procese so Šátorovcami, kde padol spravodlivý rozsudok," konštatuje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Prokurátor po pojednávaní avizoval, že toto nie je definitívna bodka za skupinou Šátorovcov. "Náš zámer je podať jednu veľkú obžalobu. Môže to byť ešte vyše 10 vrážd. Závisí to od toho, čo sa podarí ešte objasniť a aké pozostatky vykopať," informuje prokurátor. 

Rozsudok v tejto mafiánskej kauze nie je právoplatný. Horváth sa voči nemu odvolal a posledné slovo tak bude mať Najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy