Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Všetci si mysleli, že sa zrazili dve autá. Zdemolované auto však bolo roztrhnuté na dve polovice
Zdielať na

Všetci si mysleli, že sa zrazili dve autá. Zdemolované auto však bolo roztrhnuté na dve polovice

Archívna reportáž

POVAŽANY / Ďalší mladý vodič nezvládol rýchlu jazdu a tragicky zahynul. Skoro ráno sa v obci Považany pri Novom Meste nad Váhom ozval silný náraz. Všetci si najskôr mysleli, že sa na ceste zrazili dve autá. Až pri bližšom pohľade zistili, že zdemolované auto je roztrhnuté na dve polovice.

Obyvateľom obce Považany sa o pól štvrtej ráno naskytol hrôzostrašný pohľad. Zo spánku ich vytrhla silná rana. Biele BMW vpálilo do stĺpa elektrického vedenia tak silno, že ho roztrhlo na polovicu a v domoch vypadol prúd. 

Ľudia utekali posádke na pomoc, pričom pred sebou zbadali desivú scénu. Na ceste ležali nevládne telá dvoch mladých mužov, ktorých po silnom náraze vymrštilo z auta. Na miesto privolali všetky záchranné zložky.
"Po našom príchode sa osoby nachádzali von z vozidla, boli na vozovke, prvotne bola predlekárska pomoc a asistencia zdravotnej službe," potvrdil veliteľ zásahu Dominik Kovačovic. 
Žiaľ, jednému z mladíkov už nebolo pomoci. 23- ročný vodič utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol. 26- ročného spolujazdca previezli do trenčianskej nemocnice v kritickom stave.
"Druhý muž utrpel viaceré poranenia celého tela," povedala Alena Krčová z operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.
Prečo vozidlo na rovnom úseku zišlo z cesty je predmetom vyšetrovania. Všetko však nasvedčuje tomu, že dvaja mladici z NMNV jazdili nepripútaní a dedinou uháňali obrovskou rýchlosťou.
"Podľa doterajších zistení, mladý 23 ročný vodič vozidla BMW mal naraziť do stĺpa verejného osvetlenia. Trosky vozidla boli rozmetané asi 100 m od miesta nárazu," vyhlásila Danka Adámiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.
To, či bol mladý vodič pod vplyvom alkoholu, alebo iných omamných látok, ukážu až výsledky nariadenej súdnej pitvy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy