Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bežná kontrola odhalila dílera: Policajti chceli vidieť povinnú výbavu. Vodič im odovzdal iný materiál
Zdielať na

Bežná kontrola odhalila dílera: Policajti chceli vidieť povinnú výbavu. Vodič im odovzdal iný materiál

PRIEVIDZA / V priebehu týždňa skončili v prievidzskom okrese v putách piati díleri drog. Najnovšie k nim pribudol ďalší. Ten viezol v aute striekačky s neznámou látkou, chemikálie a ďalšie komponenty na výrobu drog.

Bežná policajná kontrola nedopadla pre vodiča osobného auta dobre

Muži zákona ho zastavili na frekventovanej ceste v centre Prievidze. Pýtali si doklady a chceli vidieť povinnú výbavu. Našli tam ale niečo úplne iné. "Muž po zákonnej výzve dobrovoľne vydal polícii predmety a látky, u ktorých je dôvodné podozrenie, že sú určené na výrobu omamných a psychotropných látok," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

Keď policajti otvorili kufor našli v ňom injekčné striekačky s neznámou látkou, plastové fľaše s rôznymi chemikáliami a tyčový mixér. "Toto je kompletné zariadenie variča. Tieto chemikálie sú z liekov, alebo z iných alternatív," hovorí odborník na liečbu závislosti Marián Daubner. 

V aute sa viezli traja ľudia. Vodič skončil v putách

Všetky veci mali byť jeho. Zvyšných dvoch pasažierov iba viezol. "Policajti už vedia, že keď takéhoto chytia, musia mu urobiť domovú prehliadku," hovorí Daubner. 

Domové prehliadky urobili aj tentoraz

V byte v ktorom muž býval, našli striekačku s neznámou látkou a nádobu, v ktorej bola bordová tekutina. V garáži zaistili plynový varič. "Vo Vami uvedenom prípade začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," hovorí Kuzmová. 

Všetky zaistené veci poslali na expertízu

Muž skončil v policajnej cele a v najbližších hodinách by ho mali obviniť z drogovej trestnej činnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy