Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Hospodársku budovu zachvátil požiar. Niekoľkometrové plamene bolo vidieť z diaľky
Zdielať na

Hospodársku budovu zachvátil požiar. Niekoľkometrové plamene bolo vidieť z diaľky

HORNÝ ZEMPLÍN / Šľahajúce plamene ničili hospodársku budovu takou rýchlosťou, že majitelia sa mohli len bezmocne prizerať. Tŕpli aj susedia, iskry totiž lietali na všetky strany. Rýchlo ratovali hydinu a prišli im pomáhať hasiť. Požiar vypukol včera podvečer v obci Dlhé nad Cirochou. Dnes nadránom zasa zhorel starší dom v obci Zubné.

Všetko trvalo pár minút, oheň sa šíril extrémne rýchlo, budova zhorela do tla. Horieť začalo okolo pol piatej popoludní. Majitelia domu o ničom nevedeli, plamene si našťastie všimli susedia. Na miesto prišli ako prví dobrovoľní hasiči z Dlhého nad Cirochou, vzápätí dorazili aj hasiči zo Sniny.  

"No vyzeralo to veľmi zle," povedal sused. "Pred našim príchodom už bola stavbe v plameňoch celá," uviedol veliteľ DHZ Dlhé nad Cirochou Marek Kováč. 

Horieť začalo okolo pol piatej popoludní. Majitelia domu o ničom nevedeli, plamene si našťastie všimli susedia. "Dedo ma zavolal, že niečo horí, že treba volať hasičov," uviedol sused. Na miesto prišli ako prví dobrovoľní hasiči z Dlhého nad Cirochou, vzápätí dorazili aj hasiči zo Sniny.  

"Išlo o malú hospodársku budovu, ktorá bola už v značnom štádiu horenia," povedal veliteľ zásahu Peter Kepič. "Bolo suché drevo, tak sa požiar šíril rýchlo na celú stavbu," uviedol Kováč. 

Plamene a valiaci sa dym videli už z diaľky aj vodiči áut. Susedia sa obávali rozšírenia požiaru, hneď vedľa totiž majú uskladnené množstvo suchého dreva. "To je plná šopa dreva, toto keby sa chytilo tak sa pravdepodobne chytí aj celý dom," povedal sused. 

V hospodárskej budove zničil oheň náradie, zhorelo drevo na kúrenie aj celá strecha. Susedia pred ohňom ratovali aj hydinu. "Sliepky a bežnú hydinu ale pokiaľ to bolo prístupné, potom sa už nedalo," uviedol sused. 

Požiar sa hasičom podarilo zlikvidovať v krátkom čase, zostali však na mieste a zhorenisko kontrolovali, aby sa niektoré z ohnísk znova nevznietilo. Presnú príčinu vzniku požiaru vyšetrujú hasiči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy