Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rýchla jazda mladého vodiča stála život sedemnásťročného chlapca. V zničenom aute sedeli aj dve tínedžerky
Zdielať na

Rýchla jazda mladého vodiča stála život sedemnásťročného chlapca. V zničenom aute sedeli aj dve tínedžerky

TOPOĽČANY / Rýchla jazda 21-ročného mladíka, ktorý navyše jazdil pod vplyvom alkoholu, sa skončila tragicky pre 17-ročného kamaráta, ktorého viezol. Nehoda sa stala po polnoci v obci Koniarovce. Vodič vrazil do viacerých oplotení. V aute ešte sedeli aj dve 13 a 16-ročné dievčatá.

Mladý vodič sa podľa predbežných zistení dedinou Koniarovce rútil vysokou rýchlosťou

Nezvládol prejazd zákrutou. Potom ako zišiel z cesty vrážal do všetkého naokolo. Narazil do stĺpa, dopravnej značky, vrazil do oplotenia, v ktorom zostala diera, dostal sa spať na cestu a opäť skončil v ďalšom oplotení. "Ja som sa zobudila už na ranu, asi zobral múrik a bolo auto otočené. Aj brána všetko je popraskané, to musela byť rana dosť veľká," hovorí miestna obyvateľka. 

Spolujazdec (17), ktorý sedel na zadnom sedadle z auta vyletel

Pomôcť mu už nedokázali ani svedkovia, ani záchranári. V aute sedeli aj dve dievčatá 13 a 16-ročné. Spolu s vodičom mali šťastie, zranili sa len ľahko. Podľa predbežných zistení a stôp, vodič išiel cez dedinu zhruba 160 kilometrovou rýchlosťou. Po opakovaných nárazoch malo auto zdemolovanú celú zadnú časť. Pokiaľ by vodič dodržal rýchlosť a predpis, k nehode by neprišlo, jedná sa o zbytočnú tragédiu, ktorá by sa nestala. 

Policajti pri dychovej skúške namerali vodičovi 1,31 promile alkoholu v krvi

Predbežnou príčinou tejto dopravnej nehody bola vysoká rýchlosť, ktorou auto obcou prechádzalo a alkohol v krvi vodiča. Polícia okolnosti nehody naďalej objasňuje. 

Vodič skončil v policajnej cele a po vytriezvení ho vypočúvali

Obyvatelia obce počas dňa rátali škody, ktoré im spôsobil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy