Jasno
14°
Bratislava
Traktorista sa pre ohľaduplnosť dostal do poriadnych problémov a opletačiek s políciou
Zdielať na

Traktorista sa pre ohľaduplnosť dostal do poriadnych problémov a opletačiek s políciou

HUMENNÉ / Traktorista pri mulčovaní robil všetko preto, aby nepoškodil kvety pri paneláku. Nevšimol si však rozvodnú sieťovú skriňu a zničil ju. Domácnosti tak zostali bez pripojenia a škoda presiahla 8-tisíc eur.

Ku kolízii došlo pred panelákom na humenskom Sídlisku 3. Traktor narazil do rozvodnej optickej skrine. Po kolízii zostala časť domácností bez pripojenia. "Stojím za zamestnancom, ktorý túto udalosť nespáchal vedome, ani z nedbalosti, došlo k viacerým zhodám náhod," hovorí riaditeľ technických služieb Milan Kuruc. 

Vodič reagoval na prosbu obyvateľky paneláku a robil maximum pre to, aby nepoškodil kvety. "Cúval tak, aby tie kvety mohol obísť. Išiel do väčšieho polomeru a tým pádom si to naozaj nevšimol. Vrazil do rozvodnej skrine," tvrdí Kuruc. 

"Vodič z dôvodu nepozornosti pri cúvaní narazil do optického distribučného bodu. Došlo k poškodeniu a následnému prerušeniu telekomunikačnej prevádzky internetu a televízie pre 36 odberných miest," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Policajti prípad prešetrujú ako poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Zo skutku obvinili vodiča traktora. "Je to veľmi seriózny a zodpovedný zamestnanec, sankcie voči nemu vyvádzať nebudem," hovorí Kuruc. "Distribučná spoločnosť škodu vyčíslila na viac ako 8.200,-Eur," uviedla Ligdayová. "Toto bola prvá takáto udalosť, keď naša organizácia nechtiac spôsobila škodu," tvrdí Kuruc. 

Organizácia je na takéto udalosti poistená. Uhradiť tak museli iba 150 eurovú spoluúčasť. "Veľmi ťažko to znáša, berie si to veľmi osobne, časť tej spoluúčasti uhradil," hovorí Kuruc. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy