Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Sedemnásťročného chlapca obvinili z pokusu o vraždu. Suseda dvakrát bodol nožom do hrudníka
Zdielať na

Sedemnásťročného chlapca obvinili z pokusu o vraždu. Suseda dvakrát bodol nožom do hrudníka

MARTIN / Mladík (17) z Martina čelí mimoriadne vážnemu obvineniu z pokusu o vraždu. Podľa polície dvakrát bodol nožom do hrudníka Erika, ktorý prežil vďaka zdravotníkom, ale aj rýchlej pomoci kamarátov.

Krvavý incident sa udial medzi susedmi vo veku 17 a 23 rokov

Podľa obvinenia mladší z nich Miroslav, útočil s nožom v ruke. Mladá žena, ktorá bola vtedy nablízku nám opísala chvíle hrôzy, ktoré prežila. Natália býva v podnájme u Erika, ktorý sa stal obeťou brutálneho útoku. "Zobudila som sa na krik, otvorila som dvere a videla som Mira, ako drží nôž v ruke. Ja som utekala za tým Mirom a vzala som mu ten nôž," hovorí svedkyňa Natália. 

Podľa slov svedkyne, v byte bol aj jej priateľ, ktorý jej hneď pomáhal zadržať Mira. "Dovliekli sme ho aj s mojim priateľom do bytu, tu sme ho posadili na chodbu a tu čakal, kým prišli policajti a záchranka," hovorí svedkyňa Natália. 

Natália zavolala záchranárov. Kým prišli, držala sa pokynov z operačného strediska

"Mi kázali, aby som zobrala nejakú tkaninu a držala mu ju na tých ranách. Vtedy už strácal vedomie a snažili sme sa ho s priateľom prebrať, prefackať a držať pri vedomí," hovorí svedkyňa Natália. "Napadnutý muž utrpel vážne, život ohrozujúce zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice," hovorí hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. "Mladý muž je hospitalizovaný u nás na klinike hrudníkovej chirurgie, momentálne je v stabilizovanom zdravotnom stave," informuje hovorkyňa UN Martin Katarína Kapustová. 

Tínedžer Miro je teraz v policajnej cele

"Policajný vyšetrovateľ obvinil mladistvého z vraždy v štádiu pokusu," hovorí Moravčík. 

Natália nám tiež povedala, že vie, prečo prišiel Miro za Erikom

"Kvôli tomu, že Mirovej mame vadí to, že Erik fajčí v okne a ten dym ide hore," hovorí Natália. "Vyšetrovateľ spracuje podnet na návrh na vzatie mladistvého do väzby," hovorí Moravčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy