Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Jesenné počasie je veľmi premenlivé. Namrznutá vozovka znamená problém pre veľa šoférov
Zdielať na

Jesenné počasie je veľmi premenlivé. Namrznutá vozovka znamená problém pre veľa šoférov

ZVOLEN / Poľadovica na R1-tke sa medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom postarala o viacero nehôd, pri ktorých zasahovali záchranné zložky. Stali sa krátko po sebe na zhruba 10 kilometrovom úseku. Autá končili vo zvodidlách aj prevrátené v priekope.

Rozbité autá, ťažko prejazdná diaľnica aj kolóny. Nočné mrazy nepríjemne prekvapili vodičov na strednom Slovensku. Viacero úsekov R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom zablokovalo niekoľko nehôd. 

Zhruba na 10 kilometrovom úseku diaľnice sme videli až 5 nehôd, ktoré sa stali krátko po sebe. Na poľadovici sa autá šmýkali a končili vo zvodidlách. "Šmyk sme dostali, predbiehal som kamión, buchlo ma do tej strany a potom do druhej. Päť minút po mne začalo krútiť ďalšieho vodiča," povedal vodič. "Keď som vyšiel z auta tak mi nohy šmýkalo hneď, to auto to necíti hneď až potom to zbadáte," uviedol účastník havárie. 

Na úrovni obce Jalná skončilo po šmyku auto prevrátené na streche, desiatky metrov pod cestou. Záchranári prevážali do nemocnice jednu zranenú osobu. "V ranných hodinách dopravu na R1 medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom kolízie viacerých vozidiel. Treba mať na zreteli, že sa vytvára na ceste poľadovica," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Popri R1 v tomto úseku tečie rieka Hron. A práve preto býva cesta v tomto ročnom období ráno zamrznutá. Podľa polície býva najmä rýchla jazda hlavným faktorom týchto nehôd. "Netreba odkladať prezutie zimných pneumatík a dôležité je dodržiavať bezpečnú vzdialenosť od vozidiel," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy