Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na účastníka reality šou Vyvolení bol vydaný európsky zatykač. Nahlásil sa sám, vo väzení strávi 15 rokov
Zdielať na

Na účastníka reality šou Vyvolení bol vydaný európsky zatykač. Nahlásil sa sám, vo väzení strávi 15 rokov

BRATISLAVA / Z vily pre Vyvolených do basy pre odsúdených. Tony Ferleťják si už odpykáva 15- ročný trest za ozbrojenú lúpež.

V marci v roku 2008 spolu so skupinou známou aj ako 3H, teda Hipp, Hatina a Halás nafingovali akciu kukláčov v dome podnikateľa v Rabči. Ten im pod hrozbou samopalov dal viac ako 4 milióny vtedajších korún.

Tony pred súdom vinu poprel

Vraj nemal dôvod a ani prospech z tejto akcie. "Mal som zarobených 65 miliónov korún päť mesiacov pred skutkom," vyjadril sa Ferlejťák. Okresný súd v Trnave ho ale v roku 2018 uznal vinným za napomáhanie pri lúpeži a vymeral mu 15- ročný trest.

Voči rozsudku sa odvolal. "Senát Krajského súdu v Trnave potvrdil 16. septembra 2020 rozsudok Okresného súdu Trnava, ktorý obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 15 rokov," potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Trnave, Jana Kondákorová.

Svalnáč strávil v roku 2005 99 dní vo vile. Do väzenia sa mu ale nechcelo. Od právoplatného rozsudku pritom už uplynul viac ako rok. Úrady po ňom vyhlásili aj pátranie.  "Okresný súd Trnava vydal dňa 30.9. tohto roka na odsúdeného európsky zatýkací rozkaz," povedala Jana Kondákorová.

Polícia informovala, že hľadaný muž sa sám prihlásil a už aj nastúpil do výkonu trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy