Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nelegálny biznis dvoch bratov: Pestovali marihuanu v skleníku na dvore. Skončili v putách
Zdielať na

Nelegálny biznis dvoch bratov: Pestovali marihuanu v skleníku na dvore. Skončili v putách

HRANOVNICA/OKRES POPRAD / Dvaja bratia z obce Hranovnica skončili s putami na rukách. Vedľa domu totiž pestovali a sušili marihuanu, a to nielen pre vlastnú potrebu. Nelegálny obchod im prekazili popradskí kriminalisti a policajti z hranovnického obvodného oddelenia.

Počas policajnej razie bol na ulici v Hranovnici úplný pokoj. Kriminalisti sa totiž sústredili na rodinný dom a jeho dvor. Na dvore sa nachádza skleník a v ňom mali policajti nájsť rastliny, ktoré medzi legálne nepatria. Zaistili väčšie množstvo sušiny známej ako marihuana. Okrem troch vriec vyniesli aj iné predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, no a z domu vyšli v sprievode policajtov aj dvaja muži, ktorých odviezli na ďalšie úkony.

Obvinenie vznesené na jedného z dvojice bratov

Jeden z bratov ostal v policajnej cele. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade vzniesol obvinenie mužovi z obce Hranovnica za trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov. 

Prvá predbežná expertíza ukázala, že z odobratého množstva by sa dalo vyrobiť 500 jednorazových dávok drogy, lenže pravdepodobne toto číslo ešte stúpne. Kriminalisti totiž čakajú ešte na celkové výsledky expertízy. Jeden z bratov sa vrátil domov. Druhý bol po rozhodnutí sudcu eskortovaný do väzby. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony v tomto prípade bližšie informácie nie je možné poskytnúť," objasnila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy