Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajtky sa mali podieľať na prevádzačstve. Spolu s Ukrajincom boli členmi organizovanej skupiny
Zdielať na

Policajtky sa mali podieľať na prevádzačstve. Spolu s Ukrajincom boli členmi organizovanej skupiny

SOBRANCE / Kukláči zo špecializovaného policajného tímu MV SR, si prišli v piatok ráno po dve kolegyne, ktoré pracovali na hraničnom priechode Vyšné Nemecké.

Podľa vyjadrenia ministerstva vnútra, mali dve policajtky Erika a Tatiana , ktoré boli pracovne zaradené na hraničnom priechode s Ukrajinou, byť členkami organizovanej skupiny. Minimálne od roku 2019 zabezpečovali neoprávnený vstup cudzincom na Slovensko a ďalej do schengenského priestoru. A to napríklad aj tak, že počas kontroly od nich nevyžadovali doklady.

"Pri akcii boli vykonané 3 domové prehliadky, prehliadky nebytových priestorov a osobné prehliadky, pri ktorých boli nájdené viaceré dôkazy súvisiace s trestnou činnosťou. Policajtkám bolo vznesené obvinenie za trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa a prevádzačstvo," povedala hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Hrabovská. 

Podľa informácii TV JOJ, mali Ukrajinca zadržať v Senici. Ten mal dlhšiu dobu prevážať cudzincov. Obvinený je z trestného činu prevádzačstva. Skončil vo väzbe. Všetkým trom podozrivým v prípade preukázania viny, hrozí väzenie na 7 až 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy