Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bratislavské obchody straší zlodej. Počas skúšobnej jazdy sa vyparil aj s elektrobicyklom
Zdielať na

Bratislavské obchody straší zlodej. Počas skúšobnej jazdy sa vyparil aj s elektrobicyklom

BRATISLAVA / Prišiel do predajne s elektrobicyklami a tváril sa, ako zákazník. V skutočnosti, ale išlo o zlodeja. Ten si pred krádežou pripravil sériu technických otázok a nič nenasvedčovalo tomu, že bicykel nakoniec ukradne. Zlodeja nasnímali aj kamery.

Muž bez akéhokoľvek maskovania prišiel do predajne na Jarabínkovej ulici v Bratislave a tváril sa, že ma záujem o moderný skladací elektrobicykel. Predajca mu ochotne ukázal model o ktorý prejavil záujem. To, že sa z muža vykľuje zlodej, prekvapilo aj samotného predajcu. "Tento človek vedel a mal presne naštudované o bicykloch. Vedel čo sa má opýtať, vedel o motore, vedel o samotnom bicykli dosť veľa," povedal predajca. 

Spoločne sa potom presunuli pred predajňu, kde si chcel bicykel otestovať. Medzi tým sa zlodej vypytoval, či sa dá platiť v hotovosti alebo aj kartou. Zlodej mal všetko dobre naplánované. Počas skúšobnej jazdy si dal okolo predajne tri okruhy a potom sa vyparil aj s elektrobicyklom. "Vtedy keď sa mal vrátiť tak proste odišiel. Ja som ho videl prvýkrát v živote," uviedol predajca. 

Bicykel je už na prvý pohľad pomerne ľahko identifikovateľný. Ľudia si ho v uliciach všimnú pre jeho jedinečný dizajn. "Je drahý, je z tých drahších jeho hodnota je okolo 2800 až 3000-tisíc eur," povedal predajca. 

Chlap z videa je podľa všetkého známou firmou a už je aj v hľadáčiku policajtov. "Vieme kto to je. Kontaktovali nás aj z kriminálky, že je to zlodej bicyklov. Máme jeho fotky, máme jeho meno. On sa živí kradnutím bicyklov," uviedol predajca. 

Každý z bicyklov má vyrazené výrobné číslo, ktoré by mohlo pri pátraní pomôcť. "Ťažko povedať či ten bicykel nájdu, ale nech je aspoň on patrične potrestaný," dodal predajca. Ak by sa podarilo ľuďom bicykel vypátrať majiteľ je ochotný vyplatiť aj odmenu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy