Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Neláskavá matka: Svojho malého syna surovo zbila na ulici. Prizeralo sa viacero ľudí, no nikto nezasiahol
Zdielať na

Neláskavá matka: Svojho malého syna surovo zbila na ulici. Prizeralo sa viacero ľudí, no nikto nezasiahol

VEĽKÁ NAD IPĽOM / Od anonymného diváka sme dostali video so šokujúcim a mimoriadne smutným obsahom. Žena na ňom bije malé dieťa. Malo by ísť o jej 7-ročného syna Lucasa. Dôkaz už majú v rukách kompetentné úrady, podľa informácií televízie JOJ deti matke odobrali a umiestnili do zariadenia.

Podľa našich zistení sa mal malý Lucas pobiť so svojím spolužiakom. Jeho matka si preto tento incident chcela vysvetliť s Lucasovou matkou. Pozrite sa, čo žena urobila. Chlapca, ktorý sa skrýval za statným mužom schmatla, hodila o zem a niekoľkokrát udrela po hlave. 

Svojho malého chlapca začala žena surovo biť priamo na ulici, pred rodinným domom

Na incident sa prizeralo minimálne 5 dospelých ľudí. Nikto z nich ale nezasiahol.

A aj na tento smutný fakt poukázala dlhoročná odborníčka

"Za fyzické násilie páchané na dieťati je zodpovedný aj ten, kto vedome nezabráni fyzickému ubližovaniu dieťaťu inou osobou. Presne tak, ako to vidíme aj na videozázname, kde sa dospelí ľahostajne prizerajú, ako žena bije dieťa a nikto nezakročí," informuje psychologička z CPPPaP Lučenec Ivica Ferancová. 

Predsa sa však našiel jeden, ktorý aj keď nepriamo, predsa zasiahol. Nakrútil toto dôkazové video a odovzdal ho pracovníčkam úradu práce, tie kontaktovali aj políciu. "Na základe doručeného stanoviska z úradu práce začal vo veci konať poverený príslušník, ktorý už vykonáva potrebné procesné úkony pred začatím trestného stíhania. UPSVaR bol požiadaný o stanovisko, na ktorý ešte čakáme," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Kto je žena z videa? 

Podarilo sa nám zistiť, že žena z videa by mala bývať v istom rodinnom dome. Viackrát sme ju tu hľadali, no stretnúť s ňou sa nám nepodarilo. Malo by ísť o 37-ročnú Michaelu, ktorú už v súvislosti s podobným prípadom vyšetrovali. Stalo sa to v októbri 2017. Aj vtedy kamera pri obchodnom centre v Lučenci zachytila, ako udrela svojho vtedy 4-ročného syna Marcusa a z výšky pustila na betón.

Deti jej vtedy odobrali a umiestnili do zariadenia

Ona si vo väzení odsedela niekoľko mesiacov.

Čo môže takéto fyzické týranie zanechať na dieťati?

Podľa psychologičky je tu celý rad negatívnych dopadov. "Môžu sa prejaviť fyzické problémy, narušený spánok, emocionálne problémy, nízka sebaúcta, úzkosť, agresia, ťažkosti v kognitívnom vývine, hyperaktivita, poruchy pozornosti, škodlivé zlozvyky, poruchy správania alebo kriminálne správanie," hovorí Ferancová. 

Doplnila, že ak je na deťoch páchané násilie, tie to často signalizujú cez svoje správanie

Kradnú, klamú, či utekajú zo školy. Apeluje aj na verejnosť, aby boli všímavejší a nebáli sa svoj postoj voči násiliu prejaviť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy