Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladý vodič v noci narazil vo vysokej rýchlosti do svahu a auto zostalo na strome. Našli ho až ráno
Zdielať na

Mladý vodič v noci narazil vo vysokej rýchlosti do svahu a auto zostalo na strome. Našli ho až ráno

SENICA / Polícia v okrese Senica bola privolaná k nehode, pri ktorej neprežila jedna osoba. V úseku medzi Trnavou a Senicou cestári uvideli auto zakliesnené na strome.

Dvadsaťročný Pavol išiel z Jablonice v smere na Trnavu, keď na horskom priechode Biela hora vošiel do protismeru a zišiel z cesty. Bolo to krátko pred polnocou a podľa polície mladík nebrzdil. V plnej rýchlosti vrazil do dopravnej značky pri odpočívadle, ktorú zlomil, auto letelo lesom, narazilo do svahu, kde sa otočilo a vrazilo do stromu nad chatovou oblasťou. Tam zostalo zakliesnené niekoľko hodín. Po takmer 8 hodinách ho našli až cestári a volali na tiesňovú linku.

Okoloidúci vodiči si nemohli auto všimnúť. To bolo totiž v rokline niekoľko metrov od cesty. Policajti po príchode na miesto zistili, že v priekope je na strome zakliesnené auto Honda Civic. "Vo vozidle našli jednu osobu, žiaľ, bez známok života. Podľa prvotných informácií, mal 20 ročný mladík odísť na svojom aute, z domu okolo polnoci. Pri prejazde horského priechodu Biela hora, v smere na Trnavu, zišiel, z doposiaľ nezistených príčin, mimo cestu," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Zlatica Antalová.

Keďže bolo asi 100 metrov od cesty a do doliny nie je vidieť, nemohli zachytiť ani len svetlá. Ani na ceste neboli žiadne stopy, či brzdná dráha, aby si niekto všimol, že v tomto úseku vybočilo auto z cesty. Potom, ako ho dali na kolesá, mladíka z vraku vytiahli a položili na trávu k chate. Tam prišla aj jeho najbližšia rodina. Čo sa presne na ceste stalo a prečo auto letelo dolu svahom policajti zisťujú. Zároveň na základe odberu krvi budú zisťovať, či pred jazdou nepil.

"Polícia okolnosti a presné príčiny tejto tragickej nehody intenzívne vyšetruje," doplnila hovorkyňa. Polícia aj naďalej upozorňuje vodičov. "Apelujeme na mladých vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a za volantom sa plne sústredili na jazdu."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy