Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Bratislave vykrádajú byty bez poškodenia vstupných dverí. Polícia už jedného zlodeja dolapila
Zdielať na

V Bratislave vykrádajú byty bez poškodenia vstupných dverí. Polícia už jedného zlodeja dolapila

BRATISLAVA / Páchatelia vykrádajú v Bratislave byty bez poškodenia vstupných dverí. Polícia už jedného zlodeja dolapila. No vlámačky neprestali. Medzi druhou a treťou hodinou v noci si v Petržalke neznámi muži značili dvere viacerých bytov.

Na záberoch z reportáže vidieť neznámych mladých mužov, ktorí si so svetlami v rukách pozerajú vchodové dvere do viacerých bytov. Zábery zverejnila polícia s prosbou o pomoc pri ich stotožnení. Kamery zachytili podozrivé osoby pri značení si bytov najmä v okolí Smolenickej ulice v Petržalke. Polícia však vyzýva na zvýšenú pozornosť a všímavosť všetkých obyvateľov hlavného mesta.

"Viem, že chodil tu piatok, nedeľu, takže dávame si pozor," skonštatoval miestny. "Venujte pozornosť Vašim vchodovým dverám či zárubniam do bytu, konkrétne či nevykazujú známky prelepenia alebo iného označenia," informoval policajný hovorca Michal Szeiff.

Od polovice júla doteraz eviduje bratislavská polícia viac ako dvadsať vlámaní do bytov, pri ktorých nedošlo k poškodeniu zámky. "Vo väčšine prípadov sa jednalo o bezpečnostné dvere s bezpečnostnými vložkami aj vyšších tried s tzv. jamkovými kľúčmi," poznamenal policajný hovorca Szeiff.

Magnetické zámky vchodových dverí sa im podarilo znefunkčniť nalepením drobných predmetov. V bytoch ukradli rôzne predmety, najmä však zlaté šperky. Na miestach, kde boli v ostatných dňoch sú už fotografie aj s informáciami na dverách.  Pri rovnakom pátraní v lete dolapili jednu osobu.

"Policajti tretieho bratislavského okresu vzniesli v priebehu tohto roka obvinenie jednej osobe – štátnemu príslušníkovi Gruzínska. Ten je v súčasnosti stíhaný väzobne," vysvetlil Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy