Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Úsek koľajníc, kde na konci leta vyhasol život, bol pre tragédiu opäť neprejazdný
Zdielať na

Úsek koľajníc, kde na konci leta vyhasol život, bol pre tragédiu opäť neprejazdný

PREŠOV / Tragicky sa skončila zrážka osobného vlaku a 66- ročnej ženy. Stalo sa to v Prešove. Žena utrpela devastačné poranenia. Záchranárom sa ju podarilo na mieste nešťastia oživiť, ale v nemocnici boj o život prehrala.

"Tu väčšinou chodia ľudia, kostol je tu katolícky, dole gréckokatolícky, tak chodia tadiaľto," opísal miesto nehody obyvateľ. Stalo sa to v nedeľu dopoludnia, 24. októbra. Po incidente bola na trati Veľký Šariš – Prešov prerušená doprava. Dôvodom bol podľa oficiálnej správy železničnej spoločnosti to, že vlak zrazil osobu, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku.

Vlak zostal stáť asi 100 metrov od priecestia. Zranenú ženu previezli záchranári do prešovskej nemocnice. "Na železničnej trati došlo k zrážke osobného vlaku a 66-ročnej ženy z Prešova. Polícia v prípade vedie trestné stíhanie. Preveruje všetky okolnosti tejto udalosti," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Prešov, Jana Ligdayová. "Tu už bolo toľko nešťastí. Niektorí náročky a niektorí neopatrnosťou," vyjadril sa jedna z obyvateliek. 

Či v tomto prípade išlo o nehodu alebo zúfalé pohnútky ukáže policajné vyšetrovanie. Pri tom priecestí už vyhasol nejeden život. Naposledy na konci leta. Pred prichádzajúci vlak vošiel do koľajiska 28-ročný muž. Stav 66-ročnej ženy bol veľmi vážny. Po zrážke mala devastačné poranenia dolných aj horných končatín. Na mieste sa ju snažili dlhé desiatky minút oživiť. "Žena nejavila známky života. Záchranárom sa ju podarilo oživiť a do nemocnice ju previezli v kritickom stave a v umelom spánku," uviedla hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. "Prítomnosť alkoholu u rušňovodiča bola vylúčená dychovou skúškou. Výsledok bol negatívny," doplnila informácie hovorkyňa Jana Ligdayová. Svoj boj o život napokon v nemocnici, napriek snahe lekárov, prehrala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy