Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Hrozná tragédia v Belgicku: Haváriu auta neprežili štyria Slováci
Zdielať na

Hrozná tragédia v Belgicku: Haváriu auta neprežili štyria Slováci

Archívna reportáž

BELGICKO / Tragická dopravná nehoda v belgickom meste Gent si vyžiadala životy štyroch Slovákov. K nešťastiu došlo v sobotu ráno, 23.októbra. Všetci členovia posádky zahynuli po tom ako ich auto skončilo vo vode v kanáli Leie na ulici Huidevetterskaai.

Informáciu o tom, že išlo o občanov Slovenska priniesol belgický denník Gazet van Antverpen s odvolaním sa na tamojšiu políciu. Ako ďalej uvádza zdroj, vozidlo značky Peugeot, s francúzskou poznávacou značkou, prešlo cez zvodidlá a skončilo vo vode. Pri nešťastí zahynuli štyria ľudia - traja muži a jedna žena vo veku od 23 do 35 rokov.


Identitu posádky zistili policajti až po podrobnejšom vyšetrovaní. Práve to ich priviedlo k 33-ročnému Slovákovi, ktorý má registrovaný pobyt v belgickom Gente. Žena, ktorú objavili v aute, je pravdepodobne jeho 35-ročná priateľka. Nebohá žena má byť podľa polície tiež Slovenka, nemá však registrovaný pobyt v Belgicku. Totožnosť obetí potvrdil aj hovorca ministerstva zahraničných vecí Juraj Tomaga: "Môžem potvrdiť, že išlo o 4 občanov Slovenskej republiky. Sme v kontakte s belgickými úradmi, ale vzhľadom na ochranu osobných údajov nemôžeme poskytnúť bližšie informácie."


V aute boli ešte ďalší dvaja muži vo veku 23 a 26 rokov. Tí mali vo vreckách doklady totožnosti, na základe ktorých, bolo zistené, že ide o osoby tiež slovenského pôvodu. Tamojší policajti už kontaktovali slovenské úrady. Prečo dotyční jazdili po Gente na aute s francúzskou poznávacou značkou, aktuálne vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy