Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
TRAGÉDIA v Liptovskom Mikuláši: Pri požiari zomreli dve deti
Zdielať na

TRAGÉDIA v Liptovskom Mikuláši: Pri požiari zomreli dve deti

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Veľký plameň v časti Hlboké zachvátil drevené obydlie. Vo vnútri v tom čase boli tri malé deti. Susedia tvrdia, že nikto z dospelých v čase vypuknutia požiaru nebol doma.

"Zhoreli dve deti, jedno, že zachránili," povedal sused. "Horela koliba. Chlapec mal tri roky a dievčatko dva roky," uviedol ďalší sused. "Otec bol preč a mama zakúrila a išla do obchodu, nechala ich samých," povedala suseda. 

​V obydlí boli tri deti - jedno najmenšie zachránil mladý muž. Ani chvíľu nezaváhal a vbehol do zadymeného horiaceho pekla. Tvrdí, že asi meter a pol pod vchodu ležalo na zemi batoľa. "Plameň a veľa dymu, mala na sebe dupačky, dupačky boli zhorené na nohách," povedal záchranca. 

"Jedno dieťa bolo civilnou osobou vytiahnuté pred príchodom a odovzdané záchrannej zdravotnej službe a odvezené do nemocnice," povedal riaditeľ KRPZ Žilina Jaroslav Kapusniak. Podľa muža ďalšie deti pri vchode nevidel.

​"Bolo ohlásené, že v objekte sa nachádzajú dve maloleté deti, ktoré následne cca po 15 minútach od príjazdu jednotky boli nájdené dve obhorené tela dvoch maloletých detí," povedal Kapusniak. "Na miesto sme vyslali záchranárov, žiaľ dvom deťom už nedokázali pomôcť a lekár konštatoval smrť. Na mieste ošetrili dospelého muža s ťažkou reakciou na stres a previezli ho do nemocnice," dodala hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby Aleny Krčová. 

Príčinu požiaru musia vyšetriť experti. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania," uviedla 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy