Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Derby Trnava-Slovan skontumovali v prospech belasých: Polícia skúma zábery z kamier
Zdielať na

Derby Trnava-Slovan skontumovali v prospech belasých: Polícia skúma zábery z kamier

TRNAVA / Po víkendovom futbalovom zápase Slovan Bratislava - Spartak Trnava nie je bez viny ani jedna strana. Polícia postupne predvoláva fanúšikov, ktorí vtrhli na hraciu plochu a správali sa agresívne. Z podujatia existuje veľa oficiálnych aj neoficiálnych záznamov, ktoré postupne polícia vyhodnocuje. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

​Okrem vzájomného obviňovania sa, že kto nesie zodpovednosť za šialenstvo na štadióne v Trnave, po sociálnych sieťach sa šírili aj nepravdivé informácie, že z miesta pre poruchu neexistujú oficiálne kamerové zábery. "Aj napriek dezinformáciám, ktoré sa šírili po sociálnych sieťach o zlyhaní softvéru. Polícia disponuje celým záznamom. Z neho sa podarilo stotožniť niekoľko osôb," uviedla hovorkyňa KR PZ TT Mária Linkešová. Vyšetrovatelia už niektorých z nich predvolali a vypočuli a s ďalšími menami pracujú. Okrem oficiálneho záznamu zo zápasu, pomáhajú polícii aj súkromné videá a fotografie. "Policajná operatíva sa naďalej snaží stotožniť aj ďalšie osoby, preto by sme neradi uvádzali detailné informácie z rozpracovaných spisov," vyjadrila sa ďalej Linkešová.

Podľa svedka, ktorý bol v čase incidentu na mieste, na zápas sa dostali aj ľudia, ktorí mali zákaz vstupu a niektorí prešli aj bez kontroly. "Áno, zúčastňovali sa tam aj také osoby, boli tam. Monitorovanie z nášho pohľadu určite neprebiehalo. Tá informácia je aj verejne známa, že tá kontrola tváre na ich štadióne nefunguje. Čo sa týka kontroly, kontroly totožnosti, je to systém, ktorý v prvom rade nefungoval na tom zápase. To znamená, že kontrolu vstupeniek v plnej miere ani nerobili a už vonkoncom nerobili vstupenky voči občianskemu preukazu tak, ako sa to na rizikových zápasoch konať má," skonštatoval fanúšik ŠK Slovan.

Okrem zranení, narobili výtržníci aj škody a niečo stál aj vyšší počet nasadených policajtov. "Náklady spojené s nasadením policajtov na bezpečnostných opatreniach ešte stále finalizujeme, preto presnú sumu na faktúre zatiaľ nie je možné zverejniť," dodala Linkešová. Únia ligových klubov v stredu rozhodla o kontumácii nedeľňajšieho duelu medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v prospech hostí z hlavného mesta. Vo štvrtok zasadne disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu, ktorá v súvislosti s týmto duelom zrejme udelí tresty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy